Başkanın Manahos endişesi

"Su basacak diye korkuyoruz"

Başkanın Manahos endişesi
Haber61/Haber Servisi

Trabzon’da yaşanan sel afeti dikkatleri derelere çekti. Çoğu dere ıslahı yanlış yapıldığı, doğa tahribatı yapıldığı uyarıları yapılıyor. Ayrıca dere üzerileri ve içinin doldurulması da sel afetlerinin boyutlarını korkunç boyutlara ulaşmasını sağlıyor.
Beşikdüzü’nde yaşanan sel afeti ile ilgili konuşan Sürmene Belediye Başkanı Rahmin Üstün, sel korkularının olduğunu söyledi.

“Beşikdüzü’nde yaşanan durumu çok iyi biliyorum ama Sürmene’de Manahos Deresi etrafına hafriyat döküyorlar” diyen Üstün, “Yarın bir gün büyük taşkında bu hafriyatlar tıkanmaya neden olacak ve ilçe merkezini sular basacak. Bu tür bir korkumuz var. 1998 yılında Beşköy felaketinde bu sorunu yaşadık. Köprü altından geçemeyen sular çarşı içini bastı. Beşköy Felekatinde 52 Vatandaşında Öldüğünü hatırlatan Üstün, Bu felaketlerden kurtulmak içinde tedbirli davranmak zorundayız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler