Başkan'dan kadınlara mesaj

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Başkan Çimen, 1977 yılından beri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığını anımsatarak, "Kadın hakları konusuna dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçla

Başkan'dan kadınlara mesaj

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, 1977 yılından beri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kutlandığını anımsatarak, "Kadın hakları konusuna dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından birisi olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir. Kadınların, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı sayılan 8 Mart günü tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlar için bir bilinçlenme ve dayanışma günü olarak kutlanmaktadır" dedi.

Aile ve toplum yapımızın temel direğini oluşturan kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ettiğini kaydeden Başkan Çimen, "Dinimize göre kadınlar ve erkekler yaratılış olarak eşittirler. Bu konuda Allah Kur-an'da " Ey İnsanlar! Biz sizi, bir erkek ile bir dişiden yarattık... Hiç şüphesiz Allah katında en değerliniz takvaca en ileri olanınızdır" buyurmaktadır. Bundan dolayı kadınlarımıza hak ettikleri değeri vermemiz aynı zamanda dinimiz İslam'ın gereklerindendir. Kadınlarımızın haklarını yalnız bir gün değil her gün savunmalıyız. Senede bir gün onları anlamaya çalışmak,onların haklarından bahsetmek, çektikleri sıkıntıları anlamaya çalışmakla yetinemeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Tarihinde kahramanlık destanları yazan; Nene Hatun, Erzurumlu Kara Fatma, Nezahat Onbaşı, Şerife Bacı, Halime Çavuş, Emir Ayşe, Tayyar Rahmiye, Kılavuz Hatice gibi binlerce kadın kahramanımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber