Başkan Genç: "Ciddi ulaşım sorunu var"

Başkan Genç, yaptıklarını, yapacaklarını ve yapamadıklarını anlattı..

Başkan Genç: "Ciddi ulaşım sorunu var"

Trabzon’un Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç mahalle toplantılarına devam ediyor. 

Toklu Mahallesi'nde toplantı düzenleyen Başkan Genç, yaptıklarını, yapacaklarını ve yapamadıklarını anlattı. Toklu Mahallesi'nde ulaşım sorununun kronik hale geldiğini kaydeden Başkan Genç, bu sorunun çözülmesi için Bakan Soylu'nun konu hakkında bilgilendirildiğini söyledi.

Güney Çevre Yolu'na bir an önce başlanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Bu mahallemizin ciddi bir ulaşım aksı yok. Ciddi manada ulaşım sorunu var. Ulaşım sorunu, mahallemizin kronik bir meselesidir. Ama, Bakanımız bu işin takipçisidir. Ben bir an önce istiyorum ki; Güney Çevre Yolu'na başlayalım. Bu işi bir yerden başlatabilmek lazım. Bu konuda duyarlıyım. Kanuni Bulvarı'na başlandı ve epey bir mesafe kat edildi. Tek derdimiz bu şehri daha güzel; daha yaşanabilir hale getirmektir. Onun için sizin verdiğiniz desteğe, güce layık hizmet vermek maksadıyla çalışıyorum. Seçim döneminde her gittiğimiz yerde, 'Bir daha seçimden seçime mi geleceksiniz?' sorusuyla karşılaşıyorduk. Ama biz öyle yapmadık. Bu anlayışı yıkıp bir kenara attık. Şahit olduğunuz gibi her fırsatta sizlerle bir araya gelerek dertlerinizi, sıkıntılarınızı dinledik ve bunlara çözüm üretmeye çalıştık. Yaptıklarımızı, yapacaklarımızı ve yapamadıklarımızı sizlerle istişare ettik. Sizlerin görüşlerini aldık." dedi.

Trabzon'un son yıllarda turizm gelirleriyle ayakta durduğunu belirten Başkan Genç, "Özellikle Ortadoğu'dan ve Arap ülkelerinden gelen turistlerimizin sayısında büyük bir artış var. Hain darbe girişimine ve terör olaylarına rağmen 2016 yılında 500 bini aşan bir turist yoğunluğuna ev sahipliği yaptık. Onların şehrimize daha çok girdi bırakması için şehir içine yönelik projeler hazırlıyoruz. Altın yumurtlayan tavuk misali hemen tavuğa göz dikmeyelim. Bu konuda esnafımızın da taksicimizin de lokantacımızın da vebali var. Turistlerimize iyi davranalım. Daha çok gelsinler, gitsinler. Bizim reklamımızı yapsınlar. Bu manada Kemeraltı, Tünel Akvaryum, Ekopark ve Tarih Müzesi gibi projeleri hayata geçireceğiz. Mağmat'da farklı bir konseptle hazırladığımız bir turizm projesi var. Pelitli, Pazarkapı gibi kentsel dönüşüm projelerimizle birlikte şehrimizi daha yaşanabilir hale getirmek için uğraşıyoruz” diye konuştu.



AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ise konuşmasında Toklu Mahallesi'nde ve diğer mahallelerdeki sorunları yüzde 90 oranında çözüme kavuşturmak hedefiyle yola çıktıklarını kaydetti. Hiçbir zaman “seçim bitti, işimiz bitti” anlayışında olmadıklarına vurgu yapan Altunbaş, "Sizlerin yanına sadece seçimden seçime değil, birçok gez geldik. Ve gelmeye de devam ediyoruz. Bizim diğerlerinden en önemli farkımız bu zaten. Bugüne kadar birçok hizmet yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Bazılarını yapamadık ama bunları da yapmak için gayret ediyoruz. Bizim yetkimizde olmayan konuların yapılması için baskılama yapıyoruz.. Belediye Başkanımızı sık sık sizlerin ayağına getirerek, sıkıntılarınızı, dertlerinizi paylaşıyoruz. Biz seçim bitti işimiz bitti demiyoruz. Gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürerek sorunlarınızı çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler