Başkan Genç: "bir denklemin ortasındayız"

Ahmet Metin Genç, önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Genç: "bir denklemin ortasındayız"

Günlerdir tartışma konusu olan cinsel istismar yasa tasarısı ile ilgili olşarak Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç açıklamalarda bulundu.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Başkan Ahmet Metin Genç'e üye rozeti takıldı.
 
Başkan Genç, cinsel istismar yasa tasarısı ile ilgili olarak sorulan bir soru üzerine "Yasalar ülke gerçeklikleri göz önüne alınmak zorundadır. Ülkemizin sosyolojik anlamda ideal toplum düzenimizde olmasa bile bir kısım realiteler var. Bunlarla karşı karşıyayız. Bu düzenlemede sosyolojik gerçekliğin hukukî normla birlikte karşılanması konusunda çalışma olarak görüyorum. Bu düzenlenmenin toplumsal anlamda farklı bir algıya sebebiyet vermemesi, bu suçları özendirici nitelik taşımaması da realite. Böyle bir denklemin ortasındayız. Başbakanımızın o toplumsal reflekse karşı parti kurullarında yeniden alacak. Bu yalnızca AK Partilik bir durum değil. Bunu yaparken söylediğim hassasiyetlerin oluşmaması açısından iyi bir zemine oturtulması lazım. Eminim ki partiler arasında bir mutabakat olarak iyi bir şekilde neticelendirilir." dedi.





HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler