Başbakan Yıldırım: "MHP ile beraber Anayasayı geçirecegiz"

Başbakan Binali Yıldırım Trabzon'da halka seslendi.

Başbakan Yıldırım: "MHP ile beraber Anayasayı geçirecegiz"
Başbakan Binali Yıldırım Trazon'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ederek, "Başkanlık sistemini MHP'nin desteğiyle getirecegiz" dedi.

Trabzon ve Rize'de ziyaretlerde bulunmak ve Ovit Tünelinde bir tüpte sonuca ulaşılması için yapılacak olan törene katılmak için bölgeye gelen Başbakan Binali Yıldırım Atatürk Alanı'nda halka seslendi. 

AÇIKLAMALARI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi;

"15 Temmuz gecesi Trabzon meydanı İstanbul, Hakkari, Ankara, Diyarbakır, Sivas, Bingöl meydanıyla kalp kalbe, omuz omuza bir oldu. Türkiye'ye memlekete sahip çıktınız. Allah sizden razı olsun. O gece 81 vilayetimiz kenetlendi. 80 milyon vatandaşımız tek yürek, tek bilek oldu. Alçak darbelere gereken cevabı verdi. Demokrasi nöbetlerini hiç unutmadınız. Türkiye 27 gün demokrasi nöbeti tutarken Trabzon 35 gün nöbet tuttu. Trabzon'un farkı da bu. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize hayırlı omürler diliyorum. Bu şehitler arasında Trabzonlu Sedat Kaplan, Samet Uslu kardeşlerimizde vardı. 15 Temmuz bu necip milletin yeniden dirilişi ve yükselişidir. Demokrasi nöbeti devam ederken külliyedeki meydanda bir yazı dikkatimi çekti. Yazıda diyordu ki "Dik dur reis horon yeni başlıyor." Devletin bekasız sizin güvenliğiniz için sizin uşağınız Süleyman Soylu'yu İçişleri Bakanı yaptık. Kimse hukuktan üstün değildir. Onlar önce parlamentolarındaki teröristlerin resimlerini indirsin. Burası Türkiye burda onların borusu ötmez. Herkes işine baksın. İfade vermeye gelmediler. Vermeyeceğiz, bizi alamazsınız dediler, aldık. Teröre geçit vermeyeceğiz. 

Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı çıkmış birtakım laflar ediyor, insan dinleyince kanı donuyor. Diyor ki 'Terör örgütüne yardım yapan AK Parti'dir. El-Nusra, IŞİD, PKK, FETÖ'yü ülkenin başına bela eden AK Parti'dir'. Bu ne demek kardeşim? Ülkenin Anamuhalefet Partisi pusulayı yitirmiş vaziyette, nereye toslayacağı belli değil. Allah yardım etsin. Ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Türkiye'de terörün her türlüsü ile amansız mücadeleyi yapan kim? AK Parti. O FETÖ'cülere, o terör gruplarına arka çıkan, hem avukatlık hem hakimlik yapmaya çalışan kim? İşte millet biliyor, kimin ne yaptığını biliyor. Bir oraya, bir oraya koşuyorlar. Neymiş efendim, tutuklamalar varmış. Neymiş, gözaltılar var. Kardeşim, ne zamandan beri suç işlemek meşru hale geldi bu memlekette? Darbecilere, bölücülere arka çıkmak Anamuhalefet Partisi'nin işi midir, görevi midir? Anamuhalefet partisi demek, iktidar alternatifi demektir. Eğer siz iktidara talipseniz, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan prensibine sonuna kadar bağlı kalmanız lazım. Onun için Anamuhalefet partisini sağduyulu olmaya çağırıyorum. Bırak, bu dışarıdaki terör sponsorlarının ağzıyla konuşmaktan vazgeç. Türkiye'nin ne büyük badirelerden, ne büyük sıkıntılardan geçtiğini görmüyor musun? Şehitlerimizi görmüyor musun? Terörle yapılan amansız mücadeleyi görmüyor musun? Şimdi zaman ülkeye sahip çıkma zamanıdır, bir olma, beraber olma zamanıdır. Ayrılıkçılara, terör goygoycularına yaranma zamanı değildir. Ülkenin, milletin bekası için bir olma, beraber olma, birlikte çalışma zamanıdır. Sayın Kılıçdaroğlu, yol yakınken dön bu yanlıştan. Bu yol, yol değil, bu sokak çıkmaz sokaktır.

TRABZON'A MÜJDELER

Trabzona 1. müjde, Kanuni Bulvarının bir kısmını yaptık, ama bu yeter mi, yetmez. Geri kalan kısmının da kararını imzaladım, ihalesi yapılıyor. 800 trilyon az para değil ama Trabzon olunca ne önemi var. Trabzon birliğimizin kardeşliğimizin teminatı. Akyazı stadyumu bitti. Biz görevimizi yaptik, artık iş Trabzonspor'da. Onların başarılarını görmek istiyoruz. Vekillerimizin size sözu var. Trabzon'a 2. Üniversite açacağız. 1 Üniversite Trabzon'a yetmez. 1 Önemli işimiz daha var. Beni fahri hemşeriniz yaptınız. Kocaman diploma verdiniz. Hemşeriniz olmaktan büyük gurur duyuyorum. Trabzon - Erzincan Demiryolu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetidir. Onun vasiyetini 40 yıl ondan sonra gelen partisi hiçbirşey yapmadı Trabzon Demiryolu'nu 2023'e kadar biz yapacağız. Dünyanın en zor projelerinden biri 2 tünel var her biri 23 Km. Zor diye biraktık kaçacak halimiz yok. Bende öyle bir göz var mi? Zor olan hemen yapılır imkansız olan biraz zaman alır. AK Parti iktidarı böyle çalışıyor. Trabzon sahil yolunun eski halini biliyorsun. Nerden nereye geldik Trabzon'a 2610 derslik, 13 hastane 118 km bölünmüs yol yaptık 70 koprü ve viyadük yaptık. 4 tanede katlı kavşak yapacağız Trabzon'a. Laf üstüne laf koyanlardan değil taş üstüne taş koyanlardanız.  

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber