Ballim Kafede KTÜ öğrencilerine kolbastı şov

Trabzon'un emsal projelerinden biri olan Ballim kafenin çalışanları, KTÜ Tıp Fakültesi öğrencilerine özel kolbastı şov yaptı.

Ballim Kafede KTÜ öğrencilerine kolbastı şov

Trabzon Gönül Elçileri’nin projesi olan ve Trabzon Valiliği tarafından desteklenen Ballim Kafe’yi KTÜ'lü doktor adayları ziyaret etti.

Trabzon Umuda Destek Derneği'nin işletmesi olan ve engelli çocukların sosyalleşmesi için oluşturulan Trabzon'un "Engelsiz Yaşam Kafesi" Ballim Kafe'ye Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri misafir oldu. 

KTÜ Tıp Fakültesinde okuyan 8 kişilik öğrenci grubu, Ballim Kafeye gelerek çalışanlarla sohbet etti. 

Kafe çalışanları ziyaretçilerine özel kolbastı şov yaparak becerilerini sergiledi.

Kafe çalışanlardan Didar, KTÜ'lü misafirlerine piyano çalarak müzik dolu dakikalar yaşattı. Kafe çalışanı çocuklar ve genç misafirleri müzik eşliğinde dans etti. Kafe çalışanlarından Didar, piyano çalmayı çok sevdiğini belirterek, "New York'a gitmek istiyorum. Doğduğumdan beri hayalim bu. Sizlerin de sayesinde hep birlikte ele ele verip hayalimi gerçekleştirmek istiyorum." diye konuştu. 




TÜM KTÜ'LÜ ARKADAŞLARIMIZI DAVET EDİYORUZ

Topluluk adına açıklama yapan KTÜ Tıp Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi ve stajyer doktor Burak Bilbay, kafeye ve kafe çalışanlarına destek olmak ve KTÜ öğrencileri arasında bu konuda farkıdnalık yaratmak istediklerini söyledi. “Amacımız üniversite öğrencilerinin burayı keşfetmesini ve ziyaretlerin devamlılığını sağlamak." diyen Bilbay şöyle devam etti: "Burada akranımız olan arkadaşlarımız var ve gerçekten sevgi dolular. Biz onları sosyal hayattaki paylarını artırmak ve bunu yaymak istiyoruz. Herkesin yaşayabileceği bir durum bu. Normal bir birey büyür, okur, yetişir ve iş hayatına atılır. Buradaki arkadaşlarımız da bununla aynı durumda. Bu açıdan valilik yardımcı olmuş ve istihdam alanı oluşturmuş. Bizde bu kardeşlerimizin topluma ve iş hayatına katılımını sağlayarak onlara destek olmaya çalışıyoruz. Ben tıp fakültesini temsilen buradayım. Bunu elimden geldiğinde sağlık bilimleri fakültelerine, sonra tüm üniversiteye yaymak istiyoruz. Önce biz hekimler olarak sağlık bilimleri olarak bu konuya çok duyarlı olmalıyız diyerek önce biz duyurmak ve başlatmak istedik. Burada saklı çok güzel hayat hikâyeleri çok sıcak arkadaşlıklar var. Tüm Trabzonluları ve Karadeniz Teknik üniversitesi öğrencisi arkadaşlarımızı bunu keşfetmeye davet ediyoruz." 

BU İLGİ EKSİLMESİN

Trabzon Umuda Destek Derneği Başkanı ve Ballim Kafe'nin işletmecisi Reyhan Oral, dernek olarak Ballim Kafeyi hayata geçirerek engelli çocuklara faydalı olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. "Trabzon Valiliği ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle yer konusunda protokol yapıldı. İşlerimiz tamamlandıktan sonra Vali bey, hanımefendi ve Gönül Elçileri’yle beraber ilerliyoruz. Burasının hiçbir kamu kurumuyla bağı yok. Burada bütün engel kesiminden çocuklarımızı faydalandırmayı düşünüyoruz." diyet Reyhan Oral şunları söyledi: "Bizim amacımız buradaki çocukların rehabilitasyonunu sağlayarak topluma farkındalık kazandırmak. Çocukların hayata üretken olarak katılabileceği bilincini artırmak istiyoruz. Son 1 haftadır epey yol kat ettik. Duyan herkes neler olduğunu öğrenmek için gelip gidiyor. Burada üniversitemizin ve öğrenci arkadaşlarımızın payı büyük. Burada kalmasın istiyoruz, burayı ayakta tutmak için bu ilginin devam etmesini istiyoruz.”

Umuda Destek Derneği'nde gönüllü annelik yapan ve organizasyonun gerçekleşmesine ön ayak olan Berna Bülbüloğlu, Ballim Kafe'de daha çok buluşma gerçekleştirmek istediklerini söyledi. "Daha çok insana ulaşmak ve daha büyük işler yapmak istiyoruz. Şengül hanıma çok teşekkür ediyorum burayla tanışmamıza vesile olduğu için. Bir Trabzonlu olarak bu tür güzelliklerden hiç haberimiz yoktu." şeklinde ifade eden Bülbüloğlu Trabzonlulara şu şekilde seslendi: "Bundan sonra bütün gayretimle bütün imkanlarımı maddi manevi bu çocuklara katkıda bulunmak için harcayacağım. Herkesi de duyarlı olmaya davet ediyorum. Lütfen teklif beklemesinler. Trabzon halkından duyarlı olmaları için rica ediyorum. Bu çocuklar bizim de çocuklarımız."






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber