Baca temizliğine dikkat!

Giresun Belediyesi, vatandaşlardan yaklaşan kış mevsimi öncesi baca temizliklerini mutlaka yaptırmalarını istedi.   Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentte yangınların çıkış sebeplerinden birinin de bakımı yapılmayan bacalar olduğuna işaret edildi.

Baca temizliğine dikkat!
Giresun Belediyesi, vatandaşlardan yaklaşan kış mevsimi öncesi baca temizliklerini mutlaka yaptırmalarını istedi.
 
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentte yangınların çıkış sebeplerinden birinin de bakımı yapılmayan bacalar olduğuna işaret edildi.
 
Baca temizliklerinin ihmal edilmemesi gerektiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Baca temizliğine büyük önem vermeliyiz. Ufak bir sorun olarak görülüyor ama ağır sonuçlar doğurabiliyor. Ev, iş yeri ve benzeri yerlerde bulunan bacaların tıkanması halinde karbonmonoksit gazı yaşam alanlarına yayılarak nefes yoluyla direkt kana karışabiliyor. Gaz zehirlenmelerine karşın vatandaşlarımız bilinçli olmalı. Bacalar kış mevsimi başında ve sonunda olmak üzere yılda en az iki kez temizlenmelidir. Temizlenmeyen bacalarda oluşan kurumlar baca yangına neden olduğunu unutmamalıyız. Tıkalı ve iyi çekmeyen bacalar can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktadır."
 
Açıklamada, baca temizlik işlerinde Giresun Belediye İtfaiye Müdürlüğü'nden bu işle ilgili sertifika almış firmaların tercih edilmesi tavsiyesinde bulunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler