“Avrupa Birliği Yolunda KOBİ’ler” paneli

Kobilere yol haritası çizildi

“Avrupa Birliği Yolunda KOBİ’ler” paneli

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezi tarafından Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi’nin desteğiyle Avrupa Birliği Yolunda KOBİ’ler etkinliği düzenlendi. 

Etkinliğin açılışında konuşan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın KOBİ’lere önem verdiğine dikkat çekerek, “İç piyasanın hareketlenmesi, üretimin artması, istihdamın tabana yayılması, geleceğe dönük yeni girişimcilerin ortaya çıkması adına KOBİ’ler destekleniyor. Gelişim ancak küçük sermayeleri büyütmekle hızlı olur. Girişimciliğin geliştirilmesi de üzerinde durulan en önemli konulardan biridir. KOBİ’lerin aldıkları destekler sayesinde bütün dünyada hızlı bir gelişimi var. Geçmişte bu kadar destek yoktu. Girişimcilik gerçekten devlet tarafından destekleniyor. Hibe destekler ön plana çıkmaktadır. Ancak eğitim olmadan girişimci olmak çok zor. Eğitimin ardından devletin kapıları da her türlü desteğe açık durumdadır. Yeni girişimciler herhangi bir iş fikrine karar vermeden önce bütün dünyayı araştırmalıdır. Seçecekleri iş kollarında özellikle ürün bazında uluslararası fuarları gezmeliler. Düşündükleri ürünün dünyada nasıl üretildiğini ve pazarlandığını araştırmalıdırlar. İş fikri çok çok önemli ama hiçbir zaman şu takıntıya kapılmamak lazım; ‘Arkadaşım hangi işten kar etmişse ben de onu yapayım.’ Yeni fikirler bulmak gerekli. Özellikle gelişen teknolojiyi takip etmek suretiyle genç neslin tüketim alışkanlıkları mercek altına alınmalıdır. Girişimciler teknolojik ürünlerin üretimi konusuna dikkatlerini vermeliler” dedi.



Kobilere yol haritası çizildi

Toplantıda daha sonra Besim Ogelman tarafından “İş Fikrinin 7 adımı” konulu seminer verildi. Ogelman, kriz durumlarında yapılması gerekenlerden, iş fikrinin bulunması ve geliştirilmesine kadar adımları katılımcılara anlattı.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise “Hibe Fırsatları ile Çıkış Yolu Bulan KOBİ” başlıkla panel yapıldı. Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu başkanlığındaki panelde, DOKA Proje Geliştirme ve Uygulama Birimi Başkanı Mehmet Bozdoğan, Trabzon KOSGEB Merkezi KOBİ Uzmanı Dr. Kemal Çakar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Mustafa Kazaz, İŞKUR Trabzon İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zeynep Özkan ve KTÜ Teknoloji Transfer Ofisi Başkanı Doç. Dr. Hamdullah Çuvalcı, katılımcılara KOBİ’lere yönelik hibe, teşvik ve işbirlikleri alanında bilgi verdi, soruları yanıtladı.

Etkinliğin son bölümünde TTSO meclis Başkanı M. Şadan Eren ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, panelistlere plaket verdi. Etkinlik panelistler ve katılımcıların fotoğraf çektirmesiyle son buldu.

<

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler