Avrasya Üniversitesi yeni eğitim öğretim yılına başladı

Avrasya Üniversitesi 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı akademik açılış töreni yapıldı.

Avrasya Üniversitesi yeni eğitim öğretim yılına başladı

Avrasya Üniversitesi 2016-2017 eğitim öğretim Akademik Yılı düzenlenen etkinliklerle başladı.

Etkinlikler çerçevesinde Trabzon Valiliği Tören alanında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonunda ise açılış töreni gerçekleşti. Programa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, mütevelli heyet üyeleri, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Avrasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Özoran yaptı. Özoran, Avrasya Üniversitesi’nin kuruluşundan günümüze kadar geçen süreçteki gelişmeleri anlattı. Özoran, "Avrasya Üniversitesinin kurucusu Sayın Ömer Yıldız yıllar alan zor bir süreçten geçerek üniversitemizi kurmuş ve birbirinden güzel üç ayrı yerleşke kazandırmıştır" dedi.



BUGÜN BİZİM BAYRAMIMIZ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞMA GÜNÜMÜZ

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ise, "bugün bizim bayramımız diyerek sözlerine başladı. Yıldız, bayram günümüzde bizi yalnız bırakmayarak bu törenimize katılan başta Sayın Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere konuklarımıza ve özelikle velilerimize şahsım ve üniversitem adına şükranlarımı arz ediyorum. Bütün konuşmalarımda dile getirdim yine sizin huzurunuzda söylemek istiyorum. Avrasya Üniversitesinin Kuruluşunu sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Yomra Belediye Başkanımız İbrahim Sağıroğlu’na, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu’na ve Kuruluşumuzdan sonra desteği olan Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e huzurunuzda teşekkür ediyor saygıyla şükranlarımı sunuyorum." dedi.



218 ÖĞRENCİDEN, 8000 ÖĞRENCİYE 

Avrasya Üniversitesi’nin 2011-2012 yılında 218 öğrenciyle eğitime başladığını belirten Yıldız, "2016-2017 eğitim öğretim akademik yılına 8000 öğrenciyle başlıyoruz, yine aynı tarihte 3 fakülte, 2 enstitü ve 1 yüksekokulumuz vardı şimdi ise 4 fakülte 4 meslek yüksek okulu, 3 enstitümüz var. Sadece 9 Bölümümüz vardı şimdi ise 33 lisans, 38 ön lisans, 12 yüksek lisans ve 2 doktora bölüm ve programımız var. 22 idari ve 34 akademik personelle başlamıştık şimdi 72 idari 275 akademik personelimiz var.Üç Yerleşkeye sahip olan üniversitemizin toplam 89 bin metrekare arazisi ve 70 bin metre kare kapalı alanı mevcuttur." dedi.




BİR YILDA %86 BÜYÜDÜK: EN HIZLI BÜYÜYEN ÜNİVERSİTE

Yıldız, "Avrasya Üniversitesi en hızlı büyüyen üniversiteler arasında ilk beşte yer alıyor. En fazla Kontenjanı olan üniversiteler arasında ilk 10’da yer almaktayız ve YÖK denetleme raporuna göre  bir yılda %86 büyüyen bir üniversiteyiz." ifadelerini kullandı.



MİLLİ DEĞERLERE BAĞLI BİR ÜNİVERSİTEYİZ

Önemli konulara konuşmasında yer veren Yıldız, "ülkemizde ve Trabzon’da büyük bir bilgi kirliliği var. Bizim ve üniversitemiz hakkında da 15 Temmuzdan önce değişik dedikodular üretildi, bundan şahsım ve üniversitem çok etkilendi. Bu üniversiteyi ben 22 arkadaşımla birlikte kurdum. Bu 22 arkadaşımın arasında devletimize milletimize bayrağımıza ve  cumhuriyetimize ters düşen olmamıştır. Ama bundan da önemlisi altıncı yılına girdiğimiz bugüne kadar değerlerimize karşı olan, ters düşen hiçbir hocamız da olmadı. Bunu burada herkesin huzurunda söylemek gereği duyuyorum. Özellikle hocalarıma teşekkür ediyorum. Bütün üniversitelerde az yada çok 15 Temmuza destek veren insanlar çıktı, ama Avrasya’mızda tek bir kişi bile terör örgütü üyesi çıkmamıştır. Bu benim için gurur kaynağıdır. Yeni projelerle huzurunuzda olmaya devam edeceğiz özellikle Bilim Köyü projemiz var, Uluslar arası Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinin yanı sıra birkaç Fakülte daha açma projemiz var. Burada Sayın Valimizden ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bu projelerimizde destek vermelerini istiyoruz, destek vereceklerine de cani gönülden inanıyoruz. 2016/2017 eğitim öğretim yılımızın ülkemiz için, şehrimiz için, Avrasya’mız ve özellikle öğrencilerimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.Bizlere inanan, güvenen ve öğrencilerini bizlere emanet eden velilerimize tekrar şükranlarımı sunuyorum." dedi.



ÖMER YILDIZ ÖMRÜNÜ EĞİTİME VAKFETMİŞTİR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuşmasında şu cümlelere yer verdi. 

"Bugün 2016-2017 eğitim öğretim akademik yılına başlayan Avrasya Üniversitesinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki zamanlarda da başarılarını arttırarak devam etmesini ve siz öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılının başarılar getirmesini temenni ediyorum. Sekiz bin öğrencinin şehrimize gelmesini ve  en iyi şekilde eğitim almasını sağlayan başta Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız olmak üzere  tüm yönetiminizi ve akademisyenlerinizi gönülden tebrik ediyorum. Şunu da söyleyeyim çok iyi bildiğim için söylüyorum Sayın Ömer Yıldız ömrünü eğitime vakfetmiş bir eğitim gönüllüsüdür. Bu eğitim sevdası Avrasya’nın bugün ki seviyeye gelmesini sağlamış 218 öğrenci altıncı yılında 8 bin öğrenciye ulaşmıştır"



BAŞARININ SIRRI YILDIZ

Törende Trabzon Valisi Yücel Yavuz, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

"Bugün Avrasya Üniversitesi’nin ki ismiyle müsemma Avrupa ve Asyayı birleştiren dünyaya belli mesajlar veren ve kururcusu olan çok değerli önce eğitimci, sonra iş adamı, çok saygın bir değerimiz Ömer Yıldız beyefendinin hedeflerini belirlemiş Avrasya Üniversitemizin 2016/2017 eğitim öğretim yılının açılışını çok büyük gurur ve heyecanla yaşıyoruz. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Üniversitemiz, hedeflerini ilk kurulduğu günden bugüne gerçekleştirmenin de mutluluğunu ve gururunu yaşıyor, bizde buna tanık oluyor tebrik ediyoruz. 218 öğrenciyle başlayan eğitim şimdi 8000 öğrenciyle devam ediyor, fakültelerini gittikçe arttırıyor, bilim köyü projesi gibi bölgemiz ve ülkemiz için çok önemli projelere imza atıyorlar. Çok modern tesislerde hem öğretim üyelerimizin hem de öğrencilerimizin hem sayısını hem kapasitesini arttırmak için her türlü alt yapıyı hazırlamaya hazır ve nazırlar. Çünkü bu başarılı sistemin başında Ömer Yıldız gibi bu işe kendini adamış birisi var, cümleleriyle başladı.



HER AN ZİNDE VE TETİKTE OLMALIYIZ

15 Temmuz sonrası sürecide değerlendirerek akademisyenlere ve öğrencilere uyarılarda bulundu. Vatanımın bağımsızlığı ve birliği, devletimizin varlığı ve birliği, bayrağımızın varlığı ve birliği, kutsal değerlerimizin varlığı ve birliği bizi ayakta tutan en büyük değerlerdir. Bunlara yönelik saldırılar olmuyor mu? Evet oluyor. Peki bunun karşısında durmak için ne yapmak durumundayız. Her an zinde ve tetikte olmak zorundayız, Bana dokunmayan yılan bin yaşasın, aman canım ne olacakmış, demeyeceğiz. Yediden yetmiş yediye diyorum artık her birimiz tabiî ki dünyevi işlerimizde hiçbir aksamaya yol açmadan tatilimizi, seyahatimizi, gezimizi ve işimizi ihmal etmemek şartıyla 15 Temmuzu hiçbir zaman unutmadan, o geceki o vahim durumları hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan, her zaman zinde ve tetikte olmalıyız. Özellikle üniversitelerimiz bu konuda hedeftir. Bu konuda üniversite yönetimiyle öğretim üyelerimizle ve siz değerli öğrencilerimizle zaman zaman bu konuları değerlendireceğiz.

AVRASYA’NIN ÖĞRENCİSİ OLMANIN GURURUNU YAŞAYIN

Ailenizin sizler için yaptığı fedakarlıkları ve katkıları hiçbir zaman unutmadan öğrenci olmanın hele hele kurulduğu günden buyana başarılara imza atan Avrasya Üniversitesi’nin öğrencisi olmanın gururunu yaşayarak, dolu dolu bir üniversite hayatı yaşamanızı temenni ediyorum."


 
Törenin sonunda Avrasya Üniversitesine kayıt yaptıran yeni öğrenciler Prof. Dr. Yavuz Özoran eşliğinde Avrasya Üniversitesi andını okudu.

Açılış dersini ise Prof. Dr. Gülay Karadeniz verdi. Karadeniz’in "Gençlik ve Diyabet’’ konulu açılış dersine öğrencilerin büyük bir bölümü katıldı.

Açılış törenine Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan Türkiye Maarif Vakfı toplantısı sebebi ile katılamadı.  


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber