Arzu Yalçınalp fena patladı

"Anayasal hakkımı kullanmamı tuhaflık olarak ortaya koyanlar...!"

Arzu Yalçınalp fena patladı
Ak Parti Trabzon İl Yöneticisi Arzu Yalçınalp kendisi hakkındaki iddialara cevap verdi; 

Son günlerde hakkımda çıkartılan kurgu-haberlere dair kamuoyuna açıklamamdır.

Ak Parti'yi ve şahsımı yıpratmak amacıyla ortaya atılan tüm bu iddialar baştan aşağı mesnetsiz ve kurguya dayalı bir karalama kampanyasından ibaret, kişilik haklarımı, onur ve saygınlığımı zedeleyici niteliktedir.
Öncelikle şu hususu vurgulamak gerekir ki haberde iddia edilen hususların aksine siyasi görevlerimi referans göstererek kamudan hiçbir iş almadığım gibi, hiçbir şekilde ve hiç kimseden özel himaye görmedim. 16 yıllık meslek hayatı boyunca başarılı işlere imza atan bir peyzaj mimarı olarak, anayasa ile tanımlanmış haklarımla, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi ticaret yapabilir ve kamuya hizmet verebilirim. Tümüyle yasal ve ortaya koyduğum ürünün niteliği ile başarılı olduğu açık olan bir konuda, anayasal hakkımı kullanmış oluşumu bir tuhaflık olarak ortaya koymak en hafif tabirle evrensel ahlak yasalarına aykırı davranarak art niyetli bir yaklaşım göstermektir. Siyasetçi bir hekim hastalarını tedavi etmeyi sürdürür. Siyasetçi bir avukat adaletin tecellisi için çalışmayı sürdürür. Siyasetçi bir sanayici siyasete girince fabrikasını kapatmaz. Siyasetçi bir restoran sahibi restoranında hizmet vermeye devam eder. Siyasetçi bir peyzaj mimarı olarak ben de kamuya ve şahıslara anayasa ile sağlanmış haklarım ve hukuk çerçevesinde proje üretmeye devam ederim. Siyasetçi olmam, işimi iyi yaptığım için tercih ediliyor oluşumdan vazgeçmemi gerektirmediği gibi; bu konuyu etik dışı göstermeye çalışmak da hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir. Mesleğini icra ederek hayatını kazanmak gazeteciler de dahil olmak üzere herkesin yapması gereken bir durumu ifade etmektedir.

Buradan hareketle;

1-      Kurgu-haberde söylenen “Mim İnşaat ve Mimarlık Şirketi'ne “doğrudan temin” yoluyla Beşirli'de ve Kanuni Bulvarı'nda 5 ayrı park projesi verildi” ifadesi başlı başına yalandır. 16 yıllık meslek hayatım ve neredeyse buna eş değer siyasi yaşamım boyunca hizmet etmekten onur duyduğum Trabzon şehrinin merkez ilçe belediyesi olan Ortahisar Belediyesi’ne sadece bir kez proje hazırlamış bulunmaktayım.  Bu proje ise yapmaktan gurur duyduğum, Türkiye’de ilkleri barındıran, mimarlık dergilerinde kendine yer bulmuş, sağladığı ekolojik ve sosyolojik yararlar sayesinde Ortahisar Belediyesi’ne çok ciddi bir mali destek sağlamış, Türkiye’de ilk kez bir kalkınma ajansı tarafından desteklenmiş, dünyanın en büyük 3. Organizasyonu olarak kabul gören EXPO 2016’da sergilenmeye layık bulunan 14 projeden biri olan Trabzon Ekopark projesidir. İlgili mevzuatın belirlediği kurallar çerçevesinde, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi anayasa tarafından sağlanmış haklar kullanılarak hazırlanmış olan proje, kurgu haberde belirtildiği ve alçakça bir iftiradan ibaret olan “milyon lira” seviyesi ile uzaktan yakında alakası olmayan, teknik olarak çok kapsamlı ve tamamlandığında Trabzon’a sağlayacağı katma değer herkes tarafından anlaşılacağı üzere, iş kalitesi çok üst düzeyde olan bir onur ve gurur kaynağıdır. İddia sahibi yukarıda detaylıca anlattığım proje haricinde yaptığımı iddia ettiği diğer 4 projenin ne olduğunu ispat edemezse müfteridir.

2-      Kurgu-haberde belirtilen “Büyükşehir Belediyesi de aynı şirkete 10 dönümlük Botanik park ihalesi verdi” ifadesi külliyen yalandır. Söz konusu projenin hangi şartlarda kim tarafından yapıldığı, meslek etiğinden nasibini almış her basın mensubu tarafından kolaylıkla öğrenilebilecektir. İddia sahibi bu iddiasıyla kendisine müfteri sıfatını bir kez daha uygun görmüştür.

Meslek hayatım boyunca üstlendiğim tüm işler, ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak üstlenildiği gibi, mevzuat hükümlerine uygun olarak tamamlanıp muhataplarına teslim edilmiştir.

Gazetecilik ciddi bir entelektüel birikim; ama en önemlisi, şeref, haysiyet ve meslek etiği ilkelerini mutlaka barındırması gereken önemli bir meslektir. Bir neferi olmaktan gurur duyduğum Ak Parti’yi ve şahsımı yıpratmak adına bu ilkelerden taviz verilmesi tarafımdan kabul edilmesi imkansız bir durumu ifade etmektedir. Dolayısıyla, genel çerçevede kara propaganda amaçlı olarak yapılan haber, başta Basın Kanunu’na ve basın meslek ilkelerine aykırı, kişilik haklarını haksız ve mesnetsiz şekilde zedeleyici, vicdan ve hakkaniyetle bağdaşmayan, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla değil de hasmane hislerle kaleme alınmış olup, haberi yapan ve yayınlayanlar hakkında her türlü yasal yollara başvurma hakkımı saklı tuttuğumu kamuoyunun bilgisine saygıyla arz ederim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber