Artık Trabzon'da çocukların kuaförü var

Trabzon'da çocuk kuaförü var

Artık Trabzon'da çocukların kuaförü var

Trabzon’da sıra dışı bir kuaför salonu açıldı. Bu salon diğerlerinden çok farklı. Adı Küçük Kurbağa Çocuk Kuaförü. İşletmeci 10 yıldır bayan kuaförlüğü yapan Sevgi Eyüpoğlu, Kuaför salonları yetişkinlere yönelik tasarlanmış ve işletilen mekanlar olmaktan çıkardık ve artık miniklerinde stillerini belirleyeceği bileceği daha cazip bir yer haline getirdiklerini söylüyor.  


 
İşyeri hakkında genel bilgi veren Eyüpoğlu Masa sandalyesinden,çalan müziğe,içerideki atmosfere kadar her şey yetişkinlere yönelik düzenlenmiştir.Çoğu zaman ortam bir yetişkinler kulübü niteliğindedir.Ancak nüfusun hatırı sayılır bir kısmını oluşturan çocukların saç kesimlerinin yapılabileceği başka yerler bulunmamaktadır.Doğal olarak kız çocukları annesinin gittiği kuaföre erkek çocukları babasının berberine götürülmektedir.Hal böyle olunca da ortamı yadırgayan,mekanı garipseyen  küçük müşterilerimiz çoğunlukla rahatsız olmakta ve başta velisine sonra bize büyük zorluk çıkarmaktadır.” ifadelerine yer verdi.


 
Yetişkinlere ait kuaförlerde ne yazık ki çocuklara yeterli özen gösterilmediğinin altını çizen Eyüpoğlu,”Çocuk huysuzlanınca nazını çekemiyor,özensiz traş edip ensesi kulağı çizilebiliyor,sonra da ‘’çocuk saçı diye fazla ücret isteniyor.Yetişkin kuaförlerinde çocukların oturabileceği bir koltuk kendini görebileceği bir ayna,saçının yıkanacağı bir tezgah kısaca çocuklara ait hiçbir ekipman maalesef yoktur.Çocuk saçı kesmek yetişkin saçı kesmekten çok daha tehlikeli,zor ve zahmetlidir.Sıradan kuaförlerde salonun en karanlık köşesindeki  koltuğa boyu da aynaya yetişsin diye altına 4-5 kitap koyup çığlıklarla korkudan altına kaçırmayla sonuçlanan saç kesimleri yapılmaktadır.”dedi.

 

Eyüpoğlu, “ Oysaki hassas canlılar olan çocuklarımızın bulundukları ortam ve kullanılan malzemeler tam hijyenik olmalı.sigara dumanı ve diğer kimyasalların kirletmediği temiz havadar bir ortam oluşturulmalıdır.Çocuğun ilk saç kesimi kişisel bakım anlamında bir ilk olmasının yanı sıra psikolojik anlamda da bir deneyimdir. Bu yüzden çok duyarlı olan çocuklarımızı sadece kendi yaşıtlarına hizmet veren bir salona götürmek çok doğru bir karar olacaktır.sistemi ve psikolojik durumları zaten çok hassas olan çocuklarımızı sadece kendi yaşıtlarına hizmet veren bir salona götürmek çok doğru bir karar olacaktır. Oyun alanı,aynaların önünde çizgi filmli dvd oynatıcılar,özel tasarlanmış akülü arabalı koltuklarda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaklar.Çocuklar aslında eğlenmeye geldikleri,bu arada da saçlarının kesildiği hissine kapılacaklar ve tekrar gelmek için sabırsızlanacaklar.Yaramazlık yapmakta ısrar eden çocuklar içinde çözüm olarak,anne ve babalar içinde bir kesim koltuğu konulmuştur.  Oyuncakların el ve zihin becerilerini geliştirecek tarzda olmasına,ortada kesici delici hiçbir malzeme olmamasına ve en önemlisi hijyene büyük ölçüde önem verilmesi fark yaratmaktadır.Ayrıca salonda çocuklarla ilgilenen onlara oyunlar öğreten ana sınıfı öğretmeni bir ablamız,saç kesimi ve model saç tasarımlarını,bebek ve çocuk kuaförlüğü konusunda deneyimli çocuk ruhundan anlayan sabırlı ve iyi saç kesebilen  bir erkek kuaförümüzde var ve Konak Cami Karşısı Kolotoğlu İş Hanında sizlerin en değerli varlıklarını bekliyoruz.”ifadelerini yer verdi.  
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler