Arsin OSB dış ticarette artı veriyor!

Trabzon'un Arsin ilçesinde yaklaşık bin dönümlük bir alan üzerine kurulu bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), hem üretimde, hem de ihracatta ülkemize gerçek anlamda kazandıran fabrika ve tesisler yer alıyor.   Trabzon-Rize karayolu güzergahında yer

Arsin OSB dış ticarette artı veriyor!
Trabzon'un Arsin ilçesinde yaklaşık bin dönümlük bir alan üzerine kurulu bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB), hem üretimde, hem de ihracatta ülkemize gerçek anlamda kazandıran fabrika ve tesisler yer alıyor.
 
Trabzon-Rize karayolu güzergahında yer alan Arsin Organize Sanayi Bölgesi'nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Ali Sakarya, 87 işletmenin bulunduğu bölgeden yapılan ihracatın her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, son tespitlere göre yıllık ihracat tutarının 400 milyon doları aştığını söyledi.
 
Ülkelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasının temel dinamiklerinden birisi ve en önemlisinin sanayileşmek olduğunu vurgulayan Dursun Ali Sakarya; "Sanayileşmenin en önemli itici ve dinamik gücü olan organize sanayi bölgeleri sanayileşmekte olan ülkelerin can damarıdır. Ekonomisi tarım ve turizme dayalı bir il olan Trabzon için, üretim yapmak, istihdam sağlamak ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak ayrı bir önem taşımaktadır" dedi.
 
Karadeniz’in ticaret merkezi Trabzon’da sanayileşmeye verilen önem doğrultusunda hizmet sunan Arsin organize sanayi bölgesinin, ilde istihdama katkı sağladığını ve 87 işletme ile 5 bin kişiye iş imkanı sunduğunu belirten Sakarya; "Bölgemiz 400 milyon dolarlık ihracatı, 20 milyon dolar ithalatı, tamamlanmış alt yapısı, üst yapı hizmetleri ve konumu ile kuzeyin parlayan yıldızı konumundadır" diyerek şunları söyledi:
 
"Bölgemizde çevreye, insan sağlığına verdiğimizin önemin gereği olarak arıtma tesissimizi tamamlayıp faaliyete de geçirdik. Çevre gibi diğer bir önceliğimiz olan eğitimde ise önemli bir aşamaya geldik. İnşaatı devam eden Mesleki ve teknik eğitim merkezimiz yakında açılacak ve sanayinin ihtiyacı olan nitelikli elemanları yetiştirilmeye başlanacaktır." 
 
sakarya.jpg
 
YATIRIM ADASI BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAYACAK!
 
Kalkınma Ajansı ve AB projeleri gibi eğitim, planlama, fizibilite projelerini de hayata geçirerek hem çalışanların hayat boyu öğrenimine katkı yapmayı hem de hizmet çıtasını yükselterek sanayicilerin önünü açacak projelerimizi gerçekleştirmeyi ilke edindiklerini kaydeden Arsin OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sakarya; "Hükümetimizin DOKAP Eylem Planı içerisinde yer alan Yatırım Adası’ nın bölgemize kazandırılması ve buna bağlı olarak, lojistik alan ve bir limanla pekiştirilmesi önem arz etmektedir. Yatırım adası ve endüstri bölgesi, bölgeye büyük bir avantaj sağlayacaktır. Projenin bölgenin kalkınması ve gelişmesine katkı sağlamasının yanı sıra uluslar arası yüzünün daha önemli olacağı ve Türkiye’yi Karadeniz Havzası, Kafkaslar ve Türk Cumhuriyetleri ve Rusya ile ticarette öne çıkaracaktır. Ayrıca bu proje yan sanayi ve yan sektörlerin gelişmesini destekleyecek ve yatırımcılara bölgede çok büyük avantajlar sağlayacaktır" dedi.
 
osb_1.jpg
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber