Araplar için Trabzonlular sürgün mü edilecek?

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon’da kurulmak istenen Arap şehri konusunu TBMM gündemine taşıdı. Pekşen, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde aşağıdaki hususlara değindi. “Trab

Araplar için Trabzonlular sürgün mü edilecek?

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Trabzon’da kurulmak istenen Arap şehri konusunu TBMM gündemine taşıdı. Pekşen, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde aşağıdaki hususlara değindi.

“Trabzon Valiliği’nin turizm ve yatırım denilince bölgeye sadece Arap turisti ve Arap yatırımcısını çekmek için çok özel gayret sarf etiği, resmi Valilik sitesinden yayınlanan haberler ve açıklamalar ile çok net anlaşılmaktadır. Son olarak Trabzon Valisi “Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların Arap şehri kurmak için planlar yaptıklarını, Trabzon’un coğrafi ve arazi yapısının yetersizliği nedeniyle büyük yatırımların ve Trabzon’u, bölgeyi kalkındıracak yatırımların yapılması için yeni bir arayış içerisinde olduklarını; bu kapsamda da denizin doldurularak 2 bin-3 bin dekarlık bir alanın yatırım adası olarak oluşturulması planlandığını” açıklamıştır.”

Haluk Pekşen , şehir içinde Araplar için şehir kurarak nasıl bir amaca hizmet edileceğinin ciddi olarak sorgulanması gerektiğini belirterek Başbakan’a şu soruları yöneltti:

1. Trabzon şehrinin egemenlik hakları Türkiye Cumhuriyeti’ne ait değil midir? Arap şehri kurulacak denilerek egemenlik haklarımız Araplara mı devredilecektir?

2. Bizzat şehrin Valisi tarafından Trabzon’un coğrafi ve arazi yapısının yetersizliği nedeniyle arayış içinde oldukları belirtildiğine göre; Karadeniz yayla, orman ve meraları ile vadilerinin Arap sermayesine peşkeş çekileceği doğru mudur?

3. Araplara yeni yatırım sahası açmak için Trabzonlular ve Karadenizliler zaman içerisinde mülkiyet değişimi ile ata topraklarından sürgün mü edilecektir?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber