Araklı'da Ava gidenler avlandı

Haber61 – Haber Servisi -  Trabzon’un Araklı ilçesinde ilginç bir dolandırıcılık öyküsü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Ş.Ö ile birlikte N.İ, yanlarında bulunan 992 adet Osmanlı dönemine ait bir kısım parayı çok değerli diye aynı ilçede bulunan F.Y

Araklı'da Ava gidenler avlandı

Haber61 – Haber Servisi -  Trabzon’un Araklı ilçesinde ilginç bir dolandırıcılık öyküsü meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Ş.Ö ile birlikte N.İ, yanlarında bulunan 992 adet Osmanlı dönemine ait bir kısım parayı çok değerli diye aynı ilçede bulunan F.Y ile K.K’ya 140 adet altın karşılığında takas etti. Kar ettiklerini düşünen F.Y ile K.K, Osmanlı dönemine ait olan ve altın olduğu öne sürülen paraları bir kuyumcuya bozdurmaya gittiler.

DOLANDIRILDIKLARINI SONRADAN ALDILAR

Araklı ilçesinde bulunan kuyumcuya giden iki arkadaş 992 adet altın parayı bozdurma üzere kuyumcuya verdi. Sarraf F.Y ve K.K’nın kendisine uzattığı altınları incelediğinde ise 991 âdetinin sahte olduğunu tespit etti. Ş.Ö ve N.İ, şahıslara sadece 1 tanesini sahte olmadan satmıştı. Bu durum üzerine iki şahıs 991 adet Osmanlı dönemine ait sahte para ve 1 adet gerçeğini de yanına alarak İlçe Emniyet Müdürlüğünün yolunu tuttu.

AVA GİDERKEN AVLANDILAR

Araklı Polisine dolandırıldığını söyleyen Ş.Ö ve N.İ’yi  burada kötü bir sürpriz bekliyordu. Önce kendilerini dolandıran kişilerden şikayetçi olan şahıslar daha sonra kendilerinin suç işlediğini duyunca şaşkınlıklarını gizleyemediler. Şahıslar 1 adet Tarihi eseri satmak suçundan suçlu bulundular. Ş.Ö ve N.İ hakkında 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nuna muhalefetten işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

İLK SATANLAR HER YERDE ARANIYOR

Öte yandan Ş.Ö ve N.İ. hakkında ise iki ayrı olaydan işlem yapıldı. Birinci suçları dolandırıcılık olurken diğer suçlar ise  2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nuna muhalefet suçundan işlem yapılacak. Şahsıların firari olduğu için yakalanması için işlem başlatıldı. Olayla alakalı soruşturma devam ediyor.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber