Ali Sağır: "50.yılda adalet istiyorum"

Trabzon Büyükşehir meclisi üyesi Ali Sağır, Beşiktaş-Trabzonspor maçında yaşananlar karşısında "50. yılda adalet istiyorum" diyerek TFF ve MHK'yı kınadı.

Ali Sağır: "50.yılda adalet istiyorum"
Haftasonu oynanan Beşiktaş-Trabzonpor maçı Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündem yarattı.

Meclis toplantısında söz alarak konuşma yapan bağımsız meclis üyesi Ali Sağır, "50. yılda adalet istiyorum" diyerek milletvekilleri ve yerel siyasetçilere seslendi. 

Cumartesi gecesi oynanan Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasının futbol adına utanç gecesi olduğunu ifade eden Ali Sağır, skandal kararlara imza atan hakem Mete Kalkavan'ın maçın kaderiyle oynadığını belirtti. Galatasaray-Trabzonspor maçında verdiği kararlarla infial yaratan hakem Deniz Ateş Bitnel'in geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan "Benim yardımcılarım sebepsiz yere bu maçtan bir gün önce bir anda değiştirildi"  açıklamasını hatırlatan Sağır, "Birkaç ay sonra Beşiktaş maçı hakemi Mete Kalkavan da kimbilir  ne diyecektir?" dedi. Karanlık ellerin futbolu kirlettiğini ve Trabzonspor'un hakkının planlı şekilde gasp edildiğini savunan Sağır, tüm bu yaşananlar karşısında sessiz kalan Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu'nu kınadı. 

Futbol üzeirnden Trabzon'un huzurunun bozulduğunu belirten Sağır, "Trabzonlunun devletine olan güvenini sarsmak isteyenlerin oyununa gelmeden, haksızlıklara karşı iktidarı ve muhalefeti ile birlikte hareket etmek zorundayız.  Bu noktada hem TBMM'de bulunan Sayın Vekillerimiz hem de yerel siyasetçilerimiz üzerlerine düşeni yapmalıdır. Sayın Milletvekillerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir araştırma komisyonu kurulması da dahil, TFF, MHK gibi kurumların yeniden gözden geçirilmesi, incelenmesi hatta soruşturulması konusunda bir an önce girişimlerde bulunmalıdır. Trabzonspor'a siyaset; kongrelerde değil,  bugün lazımdır. Çünkü biz adalet istiyoruz. Haklarımızın gasp edilmemesini istiyoruz. Emeğimizin çalınmamasını istiyoruz. Sonuçlarını birilerinin talimatıyla öttürülen düdüklerin değil, alın terinin ve emeğin belirlediği müsabakalar istiyoruz. Kupaların hırsızın değil, hak sahibinin müzesinde olduğu temiz bir lig istiyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisi ve Trabzonspor Divan Kurulu Üyesi olarak, Kulübümüzün uğradığı haksızlıklara karşı yeterli duyarlılığı göstermediğine inandığım TFF ve MHK'yi kınıyor; "50. yılda adalet istiyorum" dedi.    
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler