Akçaabat'ta köy ahalisi isyan etti

 Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Akçaabat İlçesi Akören Köyü Tepecik Mahallesi sakinleri, 40 yıldır süren yol çilesi yüzünden isyan etti.

Akçaabat'ta köy ahalisi isyan etti

 Haber61 – Haber Servisi – Trabzon’un Akçaabat İlçesi Akören Köyü Tepecik Mahallesi sakinleri, 40 yıldır süren yol çilesi yüzünden isyan etti. Köylerinin yollarının vurgulanmadığını ifade eden köy ahalisi, “ 40 yıl önce kazma kürek yaptığımız yolu, günümüz teknolojisinde belediyeler yapamıyor.”diyerek isyan etti. Haber61’e isyanlarını anlatan köy ahalisi siyasilerden ve yetkililere seslendi.

BİMER’E BAŞVURDUK SADECE KAĞIT GELDİ

Köy sakinlerinden Allaattin Örseloğlu, “ BİMER’e müracaat ettik. Bu başvuru sonrasında Akçaabat kaymakamlığı bize bir yazı gönderdi. 2012 şehir planlaması için teklifiniz uygun görüldü. Yıl oldu 2016 ama hiçbir şey yapılmadı. Yine baştan müracaat ettik, bana telefon açtılar havalar iyi olsun yapacağız yolu dediler. İsmini sordum yetkilinin bana nazlanarak “Osman” dedi. Aydın Bıyıklıoğlu’da bir şeyler söyledi bize bekliyoruz. 12 senedir bu iş  devam ediyor.”dedi.

ÖNCE YUKARI ÇIKACAĞIM SONRA AŞAĞIYA İNCEĞİM

83 yaşındaki İsmail Örseloğlu, “ Burada en yakın yolumuz sırt yoldur buradan Lahana’ya çıkacağımda oradan aşağıya ineceğim. Akçaabat şu aşağıda ama ben önce yukarı çıkacağım sonrasında aşağıya ineceğim. Burası 6 KM, Akçaabat’tan ama 14 KM yol gideceğiz sonra 6 KM’ye geleceğiz. Bu kadar saçmalık olur mu? Buraya hiçbir şey yapılmamış. Biz bu yolu, kazma kürekle yaptık. Bir ay bekledik zorla dozeri aldık. Şimdi her şey var ama olmadı.” Kelimelerine yer verdi.

BU SORUNU NE ZAMAN ÇÖZECEKSİNİZ?

Mehmet Can Örseloğlu, “ Biz buraya siyasileri çağırdık. Onlara dedik ki, “ Gelin buraya bizlerin derdini dinleyin hiç biri gelmedi. Sadece dedikleri orası proje kapsamında. 40 yıldır burası proje kapsamında. Of’ta 48 KM köy asfalt, ama burası 5 KM sahil yoluna durumu ortada. Bir tane araba buraya çıkamıyor. Bizim köyümüzün bir tane dolmuşu yok. Buradan aşağıya gitmezsin. Hastalandın dimi, buradan nasıl gideceksin.”ifadelerine yer verdi.

Haber : Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler