Akçaabat’ta abla operasyonu: 2 kadına gözaltı 7 kadın firari

Akçaabat cemaat ablaları COCO ile mesajlaşıyordu 

Akçaabat’ta abla operasyonu: 2 kadına gözaltı 7 kadın firari
Trabzon’un Akçaabat İlçesinde FETÖ/PDY’nin ablalarına operasyon düzenlendi. Haber61.net’in edindiği bilgiye göre; Yıldızlı Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde bir eve baskın düzenleyen Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar ile Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri; evde arama yaptı. Evde örgütün ‘abla’ olarak nitelendirdiği sınıfta 9 kadının yaşadığı tespit edildi. 

KOM ekipleri ev içerisinde yapmış olduğu araştırmada elebaşı Fethullah Gülen’in kitaplarına rast gelirken evde yaşayanların COCO adlı mesajlaşma programı ile birbirleriyle haberleştiğini tespit etti.. COCO adlı program 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY üyesi subayların haberleştiği program olarak biliniyordu. Akçaabat’ın cemaat ablasının da evde yaşadığı tespit edildi.

Kadınlardan 7’sinin firari olduğu öğrenilirken, Evde yaşayan cemaat ablası S.T, M.D ve evin sahibi olduğu öğrenilen C.T’de göz, altına alınarak İl Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şahıslar hakkında soruşturma başlatılırken 7 kadın hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı. 

Haber: Şükrü Üçüncü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber