Akçaabat haber: Akçaabat Araştırmaları Merkezi " Kuruluyor

Akçaabat'ta çeşitli konularda çalışmalar yapmak üzere "Akçaabat Araştırmaları Merkezi" kuruluyor.

Akçaabat haber: Akçaabat Araştırmaları Merkezi " Kuruluyor
Haber61 Akçaabat Haber

Trabzon'un Akçaabat Belediyesi Kültür Araştırma Kurulu toplantılarında gündeme getirilen "Akçaabat Araştırmaları Merkezi" kurulması yönündeki çalışmalar tamamlandı. Kurulacak olan bu merkezin gerçekleştirecek olduğu faaliyetler ve yapılması gerekenler Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından onaylanması için Belediye Meclisine sunulduğu bildirildi.

Akçaabat Araştırmaları Merkezinin, "Akçaabat'ın tarihi, turistik ve kültürel özellikleri ile var olan kültür birikimini korumak, gelecek kuşaklara aktarmak, şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel hayatına ilişkin araştırma ve incelemelerde bulunmak, kentleşme olgusuyla birlikte kültür ve sanat eserleri üzerine çalışmalar yapmak, yazılı ve görsel eserler ortaya koymak, gelecekteki bilimsel, kültürel faaliyetlere danışmanlık yapmak ve koordine etmek" konuları üzerinde çalışmalar yapacağı kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber