Aile Hekimleri, Batum’da bir araya geldi..

5. Uluslararası Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi Batum'da yapıldı.

Aile Hekimleri, Batum’da bir araya geldi..

Trabzon Aile Hekimleri Derneği (TRAHED) tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi Gürcistan’ın Batum kentinde yapıldı. Kongreye, Türkiye’de ve Gürcistan’da çalışan Aile Hekimleri katıldı. Oldukça yoğun ilginin olduğu kongrede, iki dost ülkede çalışan birinci basamak sağlık hizmeti veren hekimler bir araya gelerek, hem dostluklarını hem de aile hekimliği alanındaki bilgilerini pekiştirdiler.

Trabzon Aile Hekimleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hakan UZUN dernek olarak KTÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı ile işbirliği içerisinde, Gürcistan’ın Batum kentinde yer alan BAU Batum Uluslararası Üniversitesi Rektörlüğü ile paydaş olarak kongreyi düzenlediklerini belirterek, dernek olarak uluslararası projeler yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi. 

Dr.Uzun ayrıca, 2017 yılında Gürcistan’da Aile Hekimliği alanında iki uluslararası proje daha gerçekleştireceklerini ifade ederek, 6.Uluslararası Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi’nin de Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenleneceğini söyledi. 
Batum’daki kongreye  başta T.C. Batum Başkonsolosluğu olmak üzere; Gürcistan Cumhuriyeti Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanlığı, Gürcistan Cumhuriyeti Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti, Gürcistan Cumhuriyeti Acara Özerk Cumhuriyeti Sağlık ve Sosyal İşler Bakanlığı, Gürcistan Cumhuriyeti Acara Özerk Cumhuriyeti Meclisi Sağlık ve Sosyal İşler Komisyon Başkanlığı, Gürcü Tıp Birliği, Tiflis Devlet Tıp Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı, Kutaisi Dr. Nazarishvili Aile Hekimliği ve Aile Hekimi Eğitim Merkezi,  Gürcistan Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Trabzon Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu ( AHEF ), Trabzon Medikal Park Hastanesi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı, Edirne Trakya Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı, KTÜ Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı, İstanbul Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Anabilim Dalı, Ankara Hacettepe Üniversitesi Geriatri Anabilim Dalı da destek verdiler. 

Kongre içinde aynı zamanda “Türkiye-Gürcistan Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Çalıştayı” da yapılarak iki ülke arasında birinci basmak sağlık hizmetleri konusunda işbirliğinin temelleri atıldı. Kongreden sonra Türk ve Gürcü hekimler daha sık bir araya gelmeyi kararlaştırdılar. 






 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber