AFAD'tan Trabzon Halkına Çağrı

Trabzon Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, arazide kayıp arama, derede kurtarma, mahsur kalma, trafik kazası, boğulma, çığ, su baskını, sel, toprak kayması gibi olaylara müdahale ederek etkin görev aldı.   Ekipler ayrıca Trabzon genelinde toplam 538 adet heyel

AFAD'tan Trabzon Halkına Çağrı
Trabzon Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, arazide kayıp arama, derede kurtarma, mahsur kalma, trafik kazası, boğulma, çığ, su baskını, sel, toprak kayması gibi olaylara müdahale ederek etkin görev aldı.
 
Ekipler ayrıca Trabzon genelinde toplam 538 adet heyelan, 33 adet kaya düşmesi, 32 adet su baskını ve 175 adet farklı konular olmak üzere toplam 778 adet afet etüdü yaparken, Bakanlar Kurulu Kararı ile Afete Maruz Bölge ilan edilen ve kroki halinde olan Afet Bölgeleri'nin sayısallaştırılması amacı ile de 32 adet jeolojik etüt raporu düzenledi.
Tüm bu müdahalelerin yanı sıra halkın bilincini artırılmasına yönelik yıl içerisinde 25 okulda 4 bin 495 öğretmen ve öğrenciye eğitim verilirken, ayrıca 78 kamu kurum ve kuruluşunda 3 bin 528 personele eğitim verilerek bu eğitimler tatbiki uygulamalarla pekiştirildi. Kasım ayı içerisinde Trabzon Afet Müdahale Planı kapsamında 4 AFAD İl Müdürlüğü ve kurtarma potansiyelinin katılımıyla bölge tatbikatı yapıldı. 
 
ÇAĞRILARIN YÜZDE 98'İ İLGİSİZ
 
AFAD Çağrı Merkezi'ne geçen yıl 5 bin 713 çağrı geldiğini bunların yüzde 98’nin ilgisiz çağrı olduğu kaydedilirken, "Alo AFAD 122 hattıyla vatandaşlarımızın acil çağrıları 7/24 karşılanmakta olup nöbette bulunan görevli personel ile çağrının durumuna ve içeriğine göre hızlı bir şekilde müdahale edilmektedir. Çağrı merkezine yıl içerisinde 5 bin 713 çağrı gelmişse de bu çağrıların yüzde 98'ini ilgisiz çağrılar oluşturmaktadır. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin taleplerinin hayati önem taşıması sebebiyle vatandaşlarımızın bu nokta daha duyarlı olmaları gerekmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler