60 yıllık tabela şaşırtıyor!

Gümüşhane’nin merkeze bağlı eski Erzurum yolu üzerindeki Kale köyünde eski bir dükkanda bulunan yaklaşık 60 yıllık reklam tabelası adeta 3 boyutlu görüntüsü ile kendisine bakanların ilgisini çekiyor. Tabelaya ne yönden bakılırsa bakılsın tabeladaki figürl

60 yıllık tabela şaşırtıyor!
Gümüşhane’nin merkeze bağlı eski Erzurum yolu üzerindeki Kale köyünde eski bir dükkanda bulunan yaklaşık 60 yıllık reklam tabelası adeta 3 boyutlu görüntüsü ile kendisine bakanların ilgisini çekiyor. Tabelaya ne yönden bakılırsa bakılsın tabeladaki figürler kişinin baktığı açıya göre şekil alıyor. 
 
İl merkezine 24 kilometre mesafede bulunan ve bir dönem nahiye olan Kale köyünden geçen eski Erzurum-Trabzon karayolunun faal olduğu ve köydeki ticari hayatın hareketli olduğu günlerden kalan tabelada bulunan metin, resmedilen ayakkabı ve kadın model hangi yönden bakarsanız bakın onlar da size bakıyor.
 
Ali Saraç adlı sanatçı tarafından yaklaşık 60 yıl önce yapıldığı tahmin edilen tabelada kullanılan boya hala ilk günkü canlılığını korurken, o dönemden kalan 3 boyutlu teknik ise bugün yaşayan insanları şaşkınlığa sürüklüyor.
Köy Muhtarı Aslan Tokmak, köyün yaşlılarına sorulduğunda tabelanın en az 60 yıl önce yapıldığı bilgisine ulaştıklarını belirterek, o zamandan beri korunarak bugünlere kadar geldiğini söyledi.
 
20151210aw600291_01.jpg
 
 
Burayı bilen vatandaşların gelip tabelayı incelediklerini dile getiren Tokmak, tabelayı yapan Ali Saraç’ın oğlunun da tabelayı görmek için köye geldiğini hatırlattı. Tabelanın bulunduğu bölgedeki eski dükkanları yıkmayı düşündüklerini fakat kültürel bir anlamı olduğu için yıkmaktan vazgeçerek köy muhtarlığının korumasına altına aldıklarını ve sahiplendiklerini dile getiren Tokmak, “Tabeladaki boya şuana kadar herhangi bir işlem görmedi. Pasta, cila da yapılmadı. Aynı orjinalliğini koruyor. Yıllardır bu şekilde asılı duruyor orada” dedi.
 
Köy sakinlerinden Hasan Yalçın ise çocukluk yıllarından beri hatırladığı tabelayı yapan ressamın oğlunun köye gelerek tabelayı istediğini ve tabela üzerindeki kadın resminin de ablasına ait olduğunu söylediğini kaydetti.
 
20151210aw600291_05.jpg
 
20151210aw600291_06.jpg
 
20151210aw600291_03.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber