42 şehir arasında Trabzon birinci!

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Ekonomi İşler Başkanı Aydın Gündoğdu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) Trabzon’daki çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.   Gündoğdu, TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğünün 119 proje yür

42 şehir arasında Trabzon birinci!
AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Ekonomi İşler Başkanı Aydın Gündoğdu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) Trabzon’daki çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
 
Gündoğdu, TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğünün 119 proje yürütmekte olduğunu belirterek şu açıklamaları yaptı: “Tarım ve Kırsal Kalkınmaya AK Parti hükümeti olarak desteğimiz devam etmektedir. Trabzon’da yürütülen projelerin toplam yatırım tutarı KDV hariç 86 Milyon TL’yi aşmakta ve toplam hibe tutarı ise 38 Milyon TL’nin üzerindedir. Vatandaşlarımıza sağlanan hibe ise KDV dahil 53 Milyon TL’yi geçmektedir. Yürütülmekte olan 119 projenin 44’ü Çiftlik Faaliyetleriyle alakalı 42’si Kırsal Turizm’le ve geriye kalan ise Yerel Ürünler başta olmak üzere Süt, Et, Su, Meyve ve Sebze ürünleriyle akalalıdır”
 
TRABZON’UMUZ ATAĞA GEÇMİŞTİR 
 
Toplam 119 projenin 89 adetinin tamamlandığını ifade eden Gündoğdu, “Bu projeler aracılığıyla 605 kişiye istihdam sağlanmakta ve geriye kalan 30 proje de tamamlandığında 1000 ile 1100 kişi arasında istihdam beklenmektedir. TKDK Trabzon İl Koordinatörlüğü mevcut bulunduğu 42 il arasında kırsal turizm sektöründe proje sayısı ve destek miktarında birinci sırada yer almaktadır. Öte yandan su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması sektöründe ise en fazla proje alan il de Trabzon’umuz olmuştur. Şehrimiz, kırsal ve tarımsal anlamda kalkınmada son yıllarda atağa geçmiş ve devletimizin verdiği destekleri çok iyi kullanmıştır. Hem işverenlerimiz hem de vatandaşlarımız açısından bu destekler ve hibeler önem arz etmekte ve bizler de bu bilgileri kamuoyuyla paylaşmaktayız.” dedi. 
 
TOPLAMDA 53 BİN KİŞİYE İSTİHDAM 
 
TKDK’nın ülke genelinde toplam 10 bin 726 proje yürüttüğünü de özellikle belirten Gündoğdu, “TKDK bulunduğu 42 ilde yürüttüğü projelerle yaklaşık 7 Milyarlık bir yatırım yapmakta ve bunun içinde vatandaşa ödenecek hibe tutarı ise 3 buçuk milyarı bulmaktadır. Yine bu 10 bin 726 projenin 9 bin 857 tanesi tamamlanmıştır. Projeler aracılığıyla ise 50 bin 718 kişiye istihdam sağlanmıştır. Tamamlanacak olan bin 139 projeyle birlikte yaklaşık 53 bin kişinin istihdam sağlanması beklenmektedir. Görüldüğü üzere AK Parti hükümeti olarak milletimize hizmet derdinde milletimizin daha refah daha iyi şartlarda yaşaması için TKDK ile olduğu gibi birçok kurumumuzla seferberlik halindeyiz. Milletin partisi olan AK Parti, millete hizmet yolunda bütün engellemelere rağmen istikrarlı bir şekilde yürümektedir.” şeklinde konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler