1967'nin Trabzon'u...

Buram buram nostalji kokan görüntüler...

1967'nin Trabzon'u...
Haber61 Kültür Sanat

1967’de Trabzon…

Buram buram nostalji…

Yeşilçam'ın tozlu arşivlerinden çıkan bir film 1967 yapımı Elveda…

Trabzonlular için bu filmin Yeşilçam yapımları arasında diğerlerinden ayıran bir özelliği bulunuyor.  Kartal Tibet ve Selda Alkor’un başrollerinde olduğu Elveda filminin çekimleri Trabzon’da gerçekleştirildi.

Binaların arasında sıkışıp kalmamış, 1967 yılının Trabzon’unu 2016 yılında tekrar bizlere hatırlatan film, bir aşk hikayesini anlatıyor. Trabzonlu efsane oyuncu Tanju Gürsu'dan Münir Özkul'a varan Yeşilçam sinemasının efsane oyuncularının da rol aldığı filmde Ganita, Uzunsokak, Çömlekçi, Kunduracılar Caddesi ve Boztepe’den görüntüler bulunuyor. Her Trabzonlu’nun arşivinde ve hafızasında bulunması gereken sahneler adeta buram buram nostalji kokuyor.

Trabzon’un eski halini görmeyenler veya o günleri özleyenler için filmde yer alan bu görüntüler şimdilerde oldukça değerli. 

İşte filmi izlemeyenler için Trabzon’un 1967 manzaralarını sergileyen Elveda filminden kısa bir kesit.

Hazırlayan: Selay Saykal ve Doğan Alayoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler