Trabzon tiyatroda onlar geri döndü

Kısa adı MİZAHDER olan Mizah Sanatı Derneği’nin Gugulumdakiler Tiyatrosu 2015 sanat sezonu için tiyatro severlere yine nefis bir komedi oyunu hazırladı. 26 Ocak 2015 tarihinde Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan sahnesinde tiyatro severlerle buluşacak ol

Trabzon tiyatroda onlar geri döndü
Kısa adı MİZAHDER olan Mizah Sanatı Derneği’nin Gugulumdakiler Tiyatrosu 2015 sanat sezonu için tiyatro severlere yine nefis bir komedi oyunu hazırladı. 26 Ocak 2015 tarihinde Trabzon Devlet Tiyatrosu Haluk Ongan sahnesinde tiyatro severlerle buluşacak olan Gugulumdakiler Tiyatrosu “Biz Bunu Çok Düşündük” isimli oyun ile yeni sezona perdelerini açacak.

Dernek üyelerinden Tamer Küçük’ün yazdığı, Ali Kemal Yılmaz’ın yönettiği oyunda Ali Kemal Yılmaz, Hüseyin Sabri Kurtuldu, Tamer Küçük, Murat Aşar, Erkan Yüce, Şükrü Üçüncü, Kübra Genç, Adnan Cemil Müftüoğlu, Mahmut Mutaf, Canan Güney, Yasemin İnan rol aldılar. Oyunun kostüm ve makyajı Elvan Hayali Demirci, ışık ve sesi Mustafa Bayrak, Emre Yeşilyurt, dekoru Ali Kemal Yılmaz ve Mahmut Mutaf yaparken, görsel tasarımlarını Bülent Sümer, fotoğraflarını Mustafa Reşat Sümerkan çekti.

Gugulumdakiler Tiyatrosu, son iki sezondur sahneye koyduğu dram-komedi tarzı oyunlarla ciddi bir mizah olgusu yaratırken hem düşündüren, hem de güldüren oyun konsepti ile tiyatro severleri gülmekten kırıp geçirmesini bildi. Bölge insanını sosyal yaşantısı üzerine kurgulanan ve gündelik diyaloglarının oyun içerisine fıkra tadında serpiştirildiği “Biz Bunu Çok Düşündük” isimli bir oyun ile bu sezon da tiyatro severler çok hoş vakit geçirecekler. Oyunun kurgusu, diyalogları, kostümü ve dekoru ile nefis bir sahne yapacağı, bu nedenle tiyatro severler Gugulumdakiler tiyatrosunu bir kez değil birçok kez izleyecekler. Şimdiden yerlerini ayırtmalarını tavsiye ediyoruz…

Oyun kısaca şöyle gelişiyor; Arkadaşları bir gün acı haberi alır. Yunus hastadır ve o yüzden mahalledeki kahvehaneyi satmak istemektedir. Bu durum karşısında Temel, Muhittin, Şükrü ve Hüseyin arsası ile birlikte kahvehaneyi satar ve parasını yunusa gönderirler. Başta kahvehane olmak üzere diğer mülkler satılınca hepsi bir yerlere dağılır ve birbirlerinden habersiz yaşamaya devam ederler. İşte oyun bu noktadan sonra başlar. Aradan tam 16 yıl geçmiştir. Tesadüf eseri Temel karısı Fadime’nin politikaya atılmak istemesi sonucu televizyondan gördüğü modacı İsoş’u aramasıyla olaylar gelişir. İsoş’u arayan Temel, 16 yıl sonra Kahveci Muhittin’e rastlar. Tesadüf budur ki İsoş diye aradığı kişi de Hüseyin’dir. 16 yıl önce ayrılan arkadaşlar; Memleket özlemlerini, hayatlarındaki değişiklikleri ve değişimleri, komik ve eğlenceli bir şekilde yeniden yaşarken,16 yıl önce Yunus’un kendilerine oyun ettiğini ve çocuklarına yaptıklarını anlamalarıyla olayların akışı da ilginç ve komik bir şekilde değişir.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Kültür/sanat