Trabzon Tiyatro binası yıkılacak mı?

2-16 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan 16. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festival için basın toplantısı düzenleyen Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, burada gazetecilerin sorularını yanıtlarken iki önemli konuya açıklık getirdi.ARTIK OYUN SEÇ

Trabzon Tiyatro binası yıkılacak mı?

2-16 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan 16. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festival için basın toplantısı düzenleyen Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Birkan Görgün, burada gazetecilerin sorularını yanıtlarken iki önemli konuya açıklık getirdi.

ARTIK OYUN SEÇER DURUMDAYIZ

Ermenistan neden festivale katılmıyor, bunun sözde Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı ile ilgili var mı sorusuna, “Davet mektupları herkese gönderiyoruz. Bunla alakası yok. Gelenler arasında şu anda aynı kriz yaşanan Ukrayna-Rusya da var. Başvurular bitmesine rağmen büyük ilgi görüyoruz. 50 ülke daha sırada bekliyor. Bize başvuru yaptı. Artık Trabzon bu festival için oyun seçmek elemek zorunda kaldı” dedi.

1-319.jpg

TİYATRO BİNASI YIKILACAK MI?

Tiyatro binasının yıkılıp yıkılmamasıyla ilgili ve burada belediyenin bir alt geçit projesinin yapılmak istenmesiyle tiyatro binasının buradan kaldıracağı konusuyla ilgili soruya Görgün, “Geldiğimiz nokta çok sevindirici. Trabzon Devlet Tiyatrosu 1987 yılında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı A. Mesut Yılmaz ve Devlet Tiatroları Genel Müdürü Prof Dr Raik Alnıaçık’ın girişimleriyle kurulmuş. Trabzon kentinde Atapark ile özeşleşmiş olan Haluk Ongan Sahnesi’ni buradan başka bir yere götürmek istemedik. Dolmuşçuya bile Atapark desen bu kentte ‘Abla tiyatronun önünde bırakayım’ der. Bu algıyı korumak ve sahnemizi buradan taşımamak için 60 binden fazla seyircisi olan tiyatro binamız için çalışmalarımızda geldiğimiz nokta çok güzel. Çünkü arazi sahibi SGK da buranın Haluk Ongan Sahnesi’nde kalmasından yanaydı. Şimdi SGK bizden proje bekliyor. Vadi ile sahnemizi bütünleyeceğiz” diyerek cevapladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler