Trabzon silah kaçakçılığın da 3. sırada

Haber61.Net – Haber Şükrü Üçüncü – Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM) verilerine göre; Trabzon silah kaçakçılığında 3. sırada yeraltı. KOM dairesi verilerine göre; Türkiye’de en fazla kaçak silah yakalanan

Trabzon silah kaçakçılığın da 3. sırada

Haber61.Net – Haber Şükrü Üçüncü – Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM) verilerine göre; Trabzon silah kaçakçılığında 3. sırada yeraltı. KOM dairesi verilerine göre; Türkiye’de en fazla kaçak silah yakalanan 20 ilin 5’nin Karadeniz kenti olması ise dikkatlerden kaçmadı.

Türkiye’de en fazla silah kaçakçılığının yaşandığı kent ise; Nüfusa oran ile İstanbul olurken, Mega kenti takip eden ilin ise Giresun olması şaşırttı. KOM dairesinin verilerine göre; Karadeniz’in diğer illeri 6. Ordu, 9. Rize 10. Samsun sıralama da yer aldı.

Kaçak silah ve mühimmat kaçakçılığı KOM uzmanlarına göre; Ülkemizde dönem dönem arttığı ifade edildi. Bazı dönemlerde ise silah kaçakçılığında çeşitlilik gösterdiği ifade ediliyor. Ülkenin Ortadoğu’nun giriş kapısı olması nedeni ile Körfez savaşı ve 2003 yılında ABD’nin Irak girmesi silah kaçakçılığını artırdı. En endişe verici olay ise Suriye’deki iç karışıklıkta kullanılan silahların ülkemize girmesi olarak görülüyor.

Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı üretildiği bölge Karadeniz bölgesi olarak KOM verilerine yansıyor. Bunun yanında bölgemizde üretilen silah ve mühimmatların satış pazarı ise Marmara bölgesi olarak gözüküyor.

KOM Şubenin ilk 20 sıralaması ise şöyle;

1 – İstanbul

2 – Giresun

3 – Trabzon

4 – Erzurum

5 – Mardin

6 – Ordu

7 – Kocaeli

8 – Şanlı Urfa

9 – Rize

10 – Samsun

11 – Diyarbakır

12 – Bitlis

13 – Bursa

14 – Konya

15 – Kastamonu

16 – Antalya

17 – Düzce

18 – İzmir

19 – Ankara

20 – Gaziantep 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel