Trabzon şehir hastanesi nereye yapılacak?

Trabzon’da yapılması planlanan şehir hastanesinin yerinin neresi olacağı konusunda tartışmalar sürerken en fazla fikir ayrılığı yaşandığı öneri Ortahisar İlçesi sınırlarında yer alan Çimento Fabrikası'nın bulunduğu alan ve Büyük Sanayi Bölgesi'nin üzeri o

Trabzon şehir hastanesi nereye yapılacak?

Trabzon’da yapılması planlanan şehir hastanesinin yerinin neresi olacağı konusunda tartışmalar sürerken en fazla fikir ayrılığı yaşandığı öneri Ortahisar İlçesi sınırlarında yer alan Çimento Fabrikası'nın bulunduğu alan ve Büyük Sanayi Bölgesi'nin üzeri oldu. Konuyla ilgili  AK Parti Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, “Şehir hastanesi Çimento fabrikasının olduğu yere yapılabilir ama bu pahalıya mal olur. Büyük yatırım ve para lazım” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şehir hastanesinin yer bulması için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na talimat verdiğini belirten Özak, “Cumhurbaşkanımız şehir hastanesinin büyük olmasını istiyor. Şehir hastanesine yer aranıyor. Trabzon Büyükşehir Belediyesi şuan da şehir hastanesi için yer arıyor” dedi.

Özak, “şehir hastanesi oraya yapılabilir ama bu çok pahalıya mal olur. Orayı kamulaştıracaksınız. Bir de orada sanayi var. Sanayinin içine, o alana şehir hastanesini koymak için büyük bir yatırım lazım. Olmaz mı? Olur. Ama para lazım. Orhan Bey de yer arıyor. Şehir hastanesi en uygun yere inşallah kurulacaktır. Ama 300 dönümlük alan lazım. Olmazsa Fatih’i yıkıp yapacağız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem