Trabzon müzesinde bayram yoğunluğu!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde kaldığı ve yaklaşık 4 bin 600 tarihi eserin sergilendiği Trabzon Müzesi'ni, dört günlük Kurban Bayramı tatil süresince 400 kişi ziyaret etti.Zeytinlik Caddesi'nde 1900'lü yıllarda banker Kostaki

Trabzon müzesinde bayram yoğunluğu!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde kaldığı ve yaklaşık 4 bin 600 tarihi eserin sergilendiği Trabzon Müzesi'ni, dört günlük Kurban Bayramı tatil süresince 400 kişi ziyaret etti.

Zeytinlik Caddesi'nde 1900'lü yıllarda banker Kostaki Teophylaktos tarafından konut olarak yaptırılan Trabzon Müzesi, yaklaşık 13 yıldan beri ziyaretçilere hizmet veriyor.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Trabzon Müzesi'nin bodrum katı arkeolojik eserler seksiyonu, zemin katı konak teşhiri, birinci katı etnografik eserler seksiyonu ve asma katı ise idari bölüm olarak düzendi.

Trabzon Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Kostaki Teophylaktos tarafından konut olarak yaptırılan binanın, 1924'te Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde konaklaması için düzenlendiğini söyledi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'u ilk ziyaretinde eşi ve beraberindeki heyetle bu konakta kaldığını belirten Kansız, "Konak 1987'de Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edildi. Daha sonra 1987 ile 2001 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılan restorasyonla aslına uygun şekilde yenilenmiştir. Restorasyonun ardından yenilenen konak, 22 Nisan 2001'de Trabzon Müzesi olarak ziyarete açıldı" diye konuştu.

Kansız, Trabzon Müzesi'nde yaklaşık 4 bin 600 eserin sergilendiğini vurgulayarak, müzenin kente gelen yerli ve yabancıların ilgisin çektiğini kaydetti.

Yaklaşık 4 bin 606 eserin yer aldığı müzeyi ayda ortalama bin 500 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini vurgulayan Kansız, "Kurban Bayramı tatili dolayısıyla da müzemizi 400 kişi ziyaret etti. Bu rakam bizi çok memnun etti. Ziyaretçi sayımız giderek artıyor ve bu artışın yıl boyunca devam edeceğini düşünüyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Kültür/sanat