Trabzon konutu yabancıya satıyor

TÜİK YABANCILARA SATIŞI AÇIKLADI  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’de yabancılara konut satışlarının arttığını açıkladı. Yabancılar, konut alırken en fazla İstanbul, Antalya, Bursa ve Yalova’yı tercih etti. Trabzon'da listenin üst sıralarında yer

Trabzon konutu yabancıya satıyor
TÜİK YABANCILARA SATIŞI AÇIKLADI 
 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’de yabancılara konut satışlarının arttığını açıkladı. Yabancılar, konut alırken en fazla İstanbul, Antalya, Bursa ve Yalova’yı tercih etti. Trabzon'da listenin üst sıralarında yer aldı.
 
TÜİK Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, yabancılara konut satışları Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19, Ocak-Nisan döneminde ise yüzde 18 oranında arttı. Nisan ayında yabancılara bin 847, Ocak-Nisan döneminde ise 6 bin 115 konut satıldı. Yabancıların konut alırken en çok tercih ettiği il ise İstanbul oldu.
 
NİSAN AYINDA İLK SIRA İSTANBUL'UN
 
Nisan ayında Yabancılara yapılan konut satışlarında 584 ile ilk sırayı alan İstanbul’u, 507 ile Antalya, 133 ile Bursa ve Yalova, 90 ile Aydın, 76 ile Mersin, 63 ile Sakarya, 58 ile Muğla, 52 ile Ankara, 40 ile Trabzon takip etti. Yabancılara satılan 111 konut ise diğer illerde satıldı.
Ocak-Nisan döneminde de durum farklı değil. İstanbul satışı yapılan bin 975 konut ile ilk sırada yer aldı. İstanbul’u, Antalya bin 706, Yalova 424, Bursa 423, Aydın 290, Mersin ve Sakarya 227, Muğla 213, Ankara 158 ve Trabzon 108 ile takip etti. Diğer illerde ise 364 konut satıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler