“Trabzon ile ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz“

Japonya’nın Hakkaido kentinden Trabzon’a gelen Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Hokkaido Genel Direktörü Matsushıma Masaaki ve beraberindeki heyet Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte Trabzon Valisi Abdil C

“Trabzon ile ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz“
Japonya’nın Hakkaido kentinden Trabzon’a gelen Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı Hokkaido Genel Direktörü Matsushıma Masaaki ve beraberindeki heyet Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti. 

Türkiye ve Japonya ile ilişkilerin çok eski tarihlere dayandığını belirten Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Japonya ile son yıllarda çok üst düzeyde ticaret, kültür, sanat, spor ve özellikle altyapı anlamında ciddi işbirlikleri ve ortak projelerimiz bulunuyor. Türkiye’de çalışan ve Japonya’dan gelen uzmanlarımız var. Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı JICA tarafından baktığımız zaman Japonya ve Türkiye ilişkilerinin 50 yılı bulan bir işbirliği süreci var. Bu işbirliğinin içerisinde tarım, kırsal kalkınma, ekonomik kalkınma ve farklı alanlarla birlikte Türkiye açısından 1999 depremlerinden sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi anlamında çok ciddi karşılıklı işbirliği ve tecrübe paylaşımı olduğunu görüyoruz” dedi.

İç İşleri Bakanlığı’ndaki kamu yöneticilerinin Japonya’daki stajına yönelik çalışmalarda bulunmak için Türkiye’ye geldiklerini belirten JICA Hokkaido Genel Direktörü Matsushıma Masaaki, “Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkiler çok yakın ve güzel bir şekilde devam etmektedir. JICA ve DOKA arasında bu zamana kadar çeşitli projeler yürütülmekle beraber balık yetiştiriciliğine yönelik yapılan projelerde çok büyük desteklerinizi gördük. İç İşleri Bakanlığı’ndaki kamu yöneticilerinin staj programı vesilesiyle Trabzon vilayeti ve bu bölge ile aramızdaki ilişkileri çok daha fazla güçlendirmeyi istiyoruz. Bu yıl başlayacak ve iki yıl sürecek staj programı için müzakerelerimiz sürmektedir. İç İşleri Bakanlığı ile gerçekleştirilecek projelerimizde ilişkilerimizi daha derinleştirerek çok daha iyiye götüreceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem