Trabzon ikinci devlet üniversitesini istiyor

Trabzon'da ikinci devlet üniversitesinin kurulması için Akçaabat ilçesinde çeşitli sivil toplum örgütleri bir araya geldi.Akçaabatlılar Vakfı’nın önderliğinde yapılan toplantıya, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öz

Trabzon ikinci devlet üniversitesini istiyor

Trabzon'da ikinci devlet üniversitesinin kurulması için Akçaabat ilçesinde çeşitli sivil toplum örgütleri bir araya geldi.

Akçaabatlılar Vakfı’nın önderliğinde yapılan toplantıya, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Ziya Öztürk, CHP İlçe Başkanı Mustafa Nadir, MHP İlçe Başkanı Miraç Çınar, BTP İlçe Başkanı Nurettin Genç, Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Ali Kemal Başaran, Akçaabat Esnaf Odası Başkanı Yaşar Sivrikaya, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ve ilçedeki sivil toplum örgütlerinin başkanları katıldı.

Türkmen, yaptığı konuşmada, Trabzon’un ikinci devlet üniversitesini hak ettiğini ve bunun için altyapının hazır olduğunu belirtti.

Akçaabat’ta bulunan Fatih Eğitim Fakültesi'nin yeni kurulacak olan üniversite için yeterli olduğunu ifade eden Türkmen, "Akçaabat merkezde bulunan yüksekokullar ve Düzköy yolu üzerindeki Tekel binaları da ikinci devlet üniversitesi için yeterlidir” dedi.

Toplantı sonunda yapılan bildiriye tüm sivil toplum temsilcileri imza koyarken, bildiride ise şunlar kaydedildi:

"Üniversiteler, bir şehrin ekonomisi, sanayisi, sporu, sanatı ve kültürel faaliyetlerine direkt etki etmektedir. Bu nedenle Erzurum, Eskişehir gibi illerde ikinci devlet üniversiteleri açılmış ve bu üniversiteler mevcut eğitim fakültelerinde kurulmuştur. Trabzon'umuz da ikinci üniversiteyi hak etmektedir. Trabzon için bu bir haktır. Akçaabat’ta bulunan Fatih Eğitim Fakültesi  ve yüksekokullar ikinci devlet üniversitesi için yeterlidir.  Bunun için Akçaabat’ta bulunan tüm siyasi ve sivil toplum örgütleri her türlü desteği vermeye hazırdır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler