Trabzon horonu Hollanda’da

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu, Hollanda’da bu yıl 49’uncusu düzenlenen “Op Roakeldais” (Dünya ile dans et) festivalinde Türkiye’yi temsil etti. Bilimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde de her zaman kendin

Trabzon horonu Hollanda’da
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu, Hollanda’da bu yıl 49’uncusu düzenlenen “Op Roakeldais” (Dünya ile dans et) festivalinde Türkiye’yi temsil etti. 
Bilimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerde de her zaman kendini göstermeyi bilen Ankara Üniversitesi, bu kez Dünyanın dört bir yanından katılımın gerçekleştiği dans festivalinde Türkiye adına yerini aldı. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu, Hollanda’nın Warffum kentinde düzenlenen “Op Roakeldais” adlı uluslararası dans festivaline katıldı.
 
KÖKLÜ FESTİVAL
Bu yıl 49’uncusu gerçekleşen köklü festival birbirinden renkli görüntülere sahne olurken, Ankara Üniversitesi öğrencilerinden oluşan ekip, Adıyaman, Trakya, Bitlis, Burdur yörelerinden seçkin potpuri ve Artvin, Kars, Trabzon yörelerinden dans gösterileri sergiledi. Temsilcilerimizin yöresel dansları festivale katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.
 
TÜRK DANSLARINI ÖĞRETTİLER
Öte yandan festivali merakla izleyen ev sahibi Hollanda’nın Warffum bölgesi halkı, gerçekleştirilen çalıştayda Ankara Üniversitesi ekibine ilgiyle yaklaştı. Ekip de Warffum halkına Türk danslarını öğretti. Topluluk üyeleri festival dönüşünde Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i ziyaret etti. Ekip, halk oyunlarına verdiği destek için Rektör Erkan İbiş’e teşekkür ziyaretinde bulunduklarını ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel