Trabzon CHP'de adaylar geri çekildi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon CHP’de Genel Merkezin kontenjan ısrarı partide kriz çıkmasına neden oldu. CHP Trabzon yöneticileri ve bazı ilçeler ile Milletvekili aday adayları Genel Merkezin bu tavrından dönmez ise istifa edeceklerini günler önce duyu

Trabzon CHP'de adaylar geri çekildi

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon CHP’de Genel Merkezin kontenjan ısrarı partide kriz çıkmasına neden oldu. CHP Trabzon yöneticileri ve bazı ilçeler ile Milletvekili aday adayları Genel Merkezin bu tavrından dönmez ise istifa edeceklerini günler önce duyurmuştu. CHP Parti Meclisi ise bu durum vazgeçilmeyeceğini Trabzon’a bildirdi. Bu durum üzerine CHP Trabzon’da iyice derinleşen krize birde Milletvekili Volkan Canalioğlu’nun kontenjan başvurusu gelince il örgütü bugün saat 13:00’da toplantıya girdi. Toplantı uzun sürerken Genel Merkezin almış olduğu karar ile Trabzon aday adaylığını açıklayan 19 isim partisinde aday olmama kararı aldı.

Akif Hamzaçebi bir süre Önce Haber61'e şu açıklamayı yapmıştı 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) almış olduğu karar ile Trabzon’da şartlı temayül yoklaması yapacak. CHP PM’sinin kararına göre; Birinci sıra kontenjan ile atanacak. Trabzon CHP örgütleri ise 2, 3, 4, 5 ve 6’ncı sıraya yerleşecek isimleri belirleyecek.. Bu duruma Trabzon CHP İl örgütü karşı çıktı. Konu ile alakalı CHP2nin önemli lokomotiflerinden Akif Hamza Çebi Ankara’da haber Muhabirimize önemli açıklamalarda bulundu. Çebi, “ İktidara doğru gidiyoruz. Seçime doğru gidiyoruz. İnşallah sandıktan CHP’nin iktidarı çıkar. Tabiî ki milletimizin taktiridir bu. CHP, Türkiye hiç örneği olmayacak şekilde ön seçim yapıyor.”dedi.
 
Adaylarının büyük bölümlerin ön seçim belirleyecek diyen Çebi, “ Parti adaylarımızın yüzde 85’ni ön seçimde belirleyeceğiz. Böyle başka bir hiç parti yoktur. Hatta parlamentoda bulunan hiçbir siyasi partiler içerisinde bırak yüzde 85’i yüzde 1’i bile olan parti yoktur. Trabzonla ilgili tercihi PM’nin farklı oldu. PM 1’e kontenjan dedi il örgütümüz farklı dedi. Burada tamamen ön seçim olsun dediler. Çok değerli arkadaşlarımız var hepimiz yarışalım deniliyor. Bu görüşte yabana atılacak bir görüş değildir. PM’nin almış olduğu karar herkes uyacak. Arkadaşlarımızın istifa etmesi gibi bir şey olmaz.”ifadelerine yer verdi. 
 
İşte O Konuşma
 
 
 

Aday Aday Müslim Tokgöz neler demişti 

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Aday adayı Müslim Tokgöz, Partisinin Genel Merkezinin tavrının ön seçim konusunda birinci sıranın kontenjan ısrarı devam ederse istifa edeceğini ifade etti. Haber61’e konuşan Tokgöz, “ Anti demokratik bir uygulamadır genel merkezin bu tavrı. Ben Trabzon’da uzun yıllardır siyaset yaptım. Hatta bu partinin il başkanlığını yapmış bir ismim. Bu uygulama CHP’yi havuza hapsetmektir. Aday adayı arkadaşlar Genel Başkanın cevabını bekliyoruz. Bu durum değişmezse aday adaylığından çekileceğim. Benim bu kararım kesin 18 aday adayı da istifa edecek imza verdik. Bu durum böyle olmaz.”dedi.
 

Ortahisar ilçe başkanlığından açıklama 

CHP’nin Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Sabahattin Bayrak, Trabzon’da CHP İl Başkanı ve 18 ilçe yönetiminin istifa edeceğini iddia etti.

Sabahattin Bayrak Ortahisar’da kendisi dahil tüm yönetimin istifa kararı aldığını belirterek, 15 Şubat’ta CHP MYK’nın ön seçim kararı aldığını ancak Trabzon’da ön seçim yapılmayacağı için istifa ettiklerini bildirdi. Volkan Canalioğlu’nun Trabzon 1. sıra kontenjan adaylığı için başvuru yaptığını söyleyen Bayrak, diğer adaylarında ön seçimle değil eğilim yoklamalarıyla belirlenmesine tepki olarak Trabzon’daki 18 ilçe yönetiminin ve il başkanının istifa edeceğini iddia etti.
 
Bayrak, daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ön seçim yapılması konusunda taleplerini ilettikleri halde olumlu cevap alamadıklarını bildirerek, ön seçim olmaması durumunda Trabzon’da CHP’den milletvekili aday adayı olan 18 kişinin adaylıklarını geri çekeceğini ileri sürdü.

Yavzu Karan Konuştu

Haber61’e konuşan eski İl Başkanı Yavuz Karan, “ Aday olmak için partimden istifa etmiştim. Genel Merkezin bu tavrından vazgeçmesini bekliyorduk. Almış olduğu karar ile ben artık aday değilim ve olmayacağım. Daha öncede imza vermiştik ve diğer arkadaşlarda aday olmayacaklar.”dedi. 

Tüm CHP isitifa etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) derinleşen kriz istifalar ile tamamlandı. Trabzon’da bulunan 18 ilçe istifa dilekçelerini il başkanlığına sunduğu öğrenildi. İlçe başkanlığına tek istifa dilekçelerini veren ilçe teşkilatları olmadı. Saat 13:00’da başlayan İl örgütü toplantısında Yavuz Karan’a il başkanlığı dönemi de dahil 5 senedir görev yapan CHP İl yönetimide istifa etti. Öte yandan partide gerçekleşen istifalar genel merkeze henüz bildirilmedi. CHP MKYK’sın dan son anda gelecek karara göre; başkanın dosyasında bulunan istifa dilekçeleri genel merkeze bildirilecek. MKYK'dan olumsuz çıkacak karar CHP'yi 7 Haziran seçimleri üstü zor günlere sokacak-. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset