Trabzon bu konuda da iddialı

Doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle turizmde önemli bir yer tutan Trabzon, kruvaziyer turizminde de bölgenin merkezi olmak istiyor.Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'a, geçen yıl 27 kruvaziyerle 10 binin üzerinde turistin geldiğini belirtti.Öz,

Trabzon bu konuda da iddialı

Doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle turizmde önemli bir yer tutan Trabzon, kruvaziyer turizminde de bölgenin merkezi olmak istiyor.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'a, geçen yıl 27 kruvaziyerle 10 binin üzerinde turistin geldiğini belirtti.

Öz, bu yıl da nisan ayında kente ilk kruvaziyerin geldiğini vurgulayarak, kruvaziyer turizminin bölgenin turizm aktivitesine önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.

Her geçen yıl bu konuda ilerleme sağlandığını dile getiren Öz, "Şimdiye kadar ilimize 38 kruvaziyer gemisi ile 15 bin turist geldi. Geçen yılın aynı döneminde ise 20 gemi ile 10 binin üzerinde turist ilimizi ziyaret etmişti" dedi.

Vali Öz, kente gelen kruvaziyer sayısının bu yıl 40'a çıkmasını hedeflediklerini anlatarak, bu gemilerle birlikte Trabzon'a en çok Amerika ve Avrupa'dan turistlerin geldiğini ifade etti.

Kruvaziyer turizminde dünyada çok hızlı ve önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Öz, "Biz de bu noktada, Trabzon'u tanıtmak ve biraz daha ön plana çıkarmak ve kruvaziyer turizmden gerekli katkıyı alabilmek adına önemli tanıtım çalışmaları yaptık. Bu çalışmalarımız uluslararası turizm fuarlarında devam edecek. Gemi sayısını çok daha ileri seviyelere taşıyarak bu sektörden daha fazla pay almak istiyoruz. Bu konuda tanıtım ve diğer çalışmalarımız aralıksız sürecek" şeklinde konuştu.

KARADENİZ KRUVAZİYER PLATFORMU'NDA ETKİLİ OLACAĞIZ

Öz, Trabzon'un, 4 ülkeden 4 liman şehrinin katılımıyla oluşturulan Karadeniz Kruvaziyer Platformu'nda gelecek yıllarda çok daha etkili olacağını vurguladı.

Söz konusu platformun, taraflar arasında turizmin gelişmesinde işbirliğini, ortak tanıtımı ve benzeri hedefleri amaçladığını dile getiren Öz, "Türkiye'den Trabzon, Gürcistan'dan Batum, Rusya Federasyonu'ndan Sochi, Ukrana'dan Yalta şehirlerinin liman ile ticaret ve sanayi odaları arasında imzalanan protokol kapsamında Karadeniz'de kruvaziyer turlarının geliştirilmesi için çalışmalar gerçekleştirilecek" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler