Trabzon Barosuna tepki

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Barosu Başkanı Avukat Orhan Öngöz, medya kuruluşlarına yönelik başlatılan soruşturmalarla muhalif sesleri susturmak amaçlıyorsa, bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Böyle bir yaklaşımı çok tehlikeli bulan Ö

Trabzon Barosuna tepki

Haber61 – Haber Merkezi – Trabzon Barosu Başkanı Avukat Orhan Öngöz, medya kuruluşlarına yönelik başlatılan soruşturmalarla muhalif sesleri susturmak amaçlıyorsa, bunun kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Böyle bir yaklaşımı çok tehlikeli bulan Öngöz, bunun Türkiye’nin itibarını yerle bir edeceği uyarısında bulundu. Yargının siyasetin sopası olmadığının altını çizen Öngöz, bir soruşturmanın talimatını siyasetçiler veriyorsa, bir örgütün varlığına mahkemelerden çok evvel siyasetçiler karar veriyorsa o davanın siyasi bir dava olacağını kaydetti.

Baro başkanını bu açıklamalarına çok geçmeden cevap diğer üye avukatlar tarafından geldi. Avukat Salih Cora, “ Trabzon Barosunun basın açıklamasına karşı görüşlerim; İstanbul cumhuriyet savcılığı tarafından bir vatandaşın şahsi şikayeti üzerine başlatılan soruşturma nedeniyle hakkında gözaltı kararı verilen kişilerle ilgili basın açıklamasını bir baro mensubu olarak yadırgıyorum. Yapılan açıklama hukukun üstünlüğüne vurgu yapmak amacıyla değil tamamen belirli gruplara şirin gözükme ve bu amaçla bağımsız yargı üzerinde baskı unsuru oluşturma gayreti içermektedir. Hukukun üstünlüğü kavramı herkesin saygı duyması gereken ilkelerdendir.Ancak bu ülkede daha bir yıl önce halkın oyları ile seçilmiş bir iktidarı gayrimeşru yöntemlerle devirmek, birçok hukuksuz girişimlere(şantaj ve montajlarla) sessiz kalanların bugün çıkıp konuşması samimi ve inandırıcı değildir.”dedi.

Cora, “ Burada ölçü hukuka uygun elde edilen delillere ve hukuka uygun yapılan soruşturmaya saygı duymaktır. Trabzon Barosu kamuoyunu meşgul eden bu davanın ne hakimi ne savcısı ne de avukatı olmalıdır. Söz konusu soruşturmanın failllerini korurken mağdurlarının da haklarını ihlal eden açıklamalardan uzak durmalıdır. Bu soruşturma siyasi bir soruşturma değil hukuki bir soruşturmadır. Burada basınla ilgili kişilerin sırf basın mensubu olmalarından dolayı gözaltına alındıklarını düşünmüyorum. Münferit bir olaydan yola çıkarak yaygara koparmanın bir anlamı yoktur. Trabzon barosu, adli bir olayı ‘ingilizce-türkçe’ karışık bir şova dönüştüren kesimlerin bu gizli amaçlarına alet olmamalıdır.”ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel