Trabzon Avni Aker'de buluştu

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olaylar sonrasında mücadelenin tatil edilmesinin yankıları sürüyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başta olmak üzere, Siyasi Par

Trabzon Avni Aker'de buluştu

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında oynanan Trabzonspor Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanan olaylar sonrasında mücadelenin tatil edilmesinin yankıları sürüyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başta olmak üzere, Siyasi Parti İl Başkanları, STK tenmsilcileri ve çok sayıda katılımcı Hüseyin Avni Aker stadında bvir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

HABER61 TV'Yİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Başkan Gümrükçüoğlu'nun okuduğu basın açıklamasında şu ifadeler yer verildi;

"2 Ağustos 1967 yılında kurulan ve bugüne kadar ülkemizde ve Avrupa arenasında elde ettiği sayısız başarılarla Anadolu'nun futboldaki sesi olan Trabzonspor sadece Trabzon'un değil Türkiye'nin her şehrinden insanların gönüllerine yerleşmiştir. Bu sevda o kadar ilerilere taşınmıştır ki Trabzonspor taraftarlığı tüm dünya insanlarına yayılmıştır.

Geçmişte amatör ruhla oynanan ve yıllar geçtikçe maddi gücün daha çok devreye girmesiyle ve iletişim araçlarının da etkisiyle futbol, en çok takip edilen spor organizasyonu haline geldi. Bugün, maç günlerinde televizyonlarda en çok izlenen programlar arasında spor programları yer almakta, gazetelerin okunmasına genellikle spor sayfasından başlanmakta, internet sitelerinde en çok tıklanan haberler spor haberleri olmaktadır. Türkiye'deki bu tablo Trabzon'da daha yoğun hissedilmekte ve günlük yaşamın önceliği olarak varlığını sürdürmektedir.

ajn0qhovzx0dxuo8b2ta6ee4l02j1oovq4nrcgo4bn82.jpg

Resmi olarak 6 lig şampiyonluğu bulunan ve bize göre 2010-2011 yılının da gerçek şampiyonu olan Trabzonspor fairplay anlayışı ile mücadele ettiği lig yarışında zaman zaman haksızlıklara uğramış, tüm bu haksızlıklara karşılık yine fairplay anlayışla mücadelesine devam etmiştir.

Trabzonspor kendi imkânları ile sportif mücadelesine devam ederken, 2010- 2011 futbol sezonunda sahadaki mücadelenin saha dışında da yapılması ve sonuçlara etki edilmesi ile başlayan 3- Temmuz-2011 şike süreci sonrasında Türkiye'de futbola bakış açısı değişmiş, taraftarların maçlara ilgisi düşmüş, futbolun inandırıcılığı zedelenmiş, kontrolsüz olaylar Türk futbolunda maalesef yaşanmaya başlamıştır.

aovigjltafocyxdjuswghqdzvtczsxhwqzfzhxu_oza3.jpg

Son 5 yılda, baskı ile gördüğü hataya düdük çalamayan, görmediğine çalabilen hakemler ortaya çıkabilmiş, spor adamlarının mesajları taraftarları germiş, beklenen Adalet de sağlanmadığı için maçlar kızgın ortamlarda oynanmaya başlamıştır. Sonuçta 3 Temmuz sürecinde hakkı elinden alınan Trabzonspor'un Fenerbahçe maçları çok gergin bir atmosferde oynanmaya ve provakatif eylemlerin de etkisiyle istenmeyen olaylar yaşanmaya başlamıştır. Trabzonspor'un diğer takımlarla yaptığı müsabakalarda mağlup olsa da ortamın böylesine gerilmemesinin nedenini herkesin doğru ve vicdani değerlendirmesi gerekir. Ayrıca 2010-2011 sezonunda hak ettiğimiz şampiyonluktan vazgeçmememizin yanı sıra, biz şehir olarak adalet için, bundan sonraki nesillere daha temiz ve inanılır bir futbol dünyası bırakmak için hukuk çerçevesinde mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz.

Tüm bunlara karşın 24 Nisan 2016 tarihinde oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'nin bazı oyuncuları Trabzonspor taraftarlarınca alkışlanmıştır. Karşılaşmanın son bölümlerinde deniz tarafındaki kale arkasının bir bölümünde seyirci hareketlenmesi yaşanmış ve sonrasında da 17 yaşında bir kişi maçın yardımcı hakemine fiili saldırıda bulunmuştur. Böylesi bir saldırı hadisesinin Trabzon'da yaşanmasından ötürü son derece büyük bir üzüntü yaşıyor, hakem ve kamuoyundan özür diliyoruz. Ve bu çirkin davranışı kınıyoruz.

anolwesrj5dm9a6um7escy7cdeevr5vtebx7lscdqw4s.jpg

Sezon başından bu yana Trabzonspor'un aleyhinde bariz hatalar yapılması ve kamuoyunun genelinde 'Trabzon tırpanla doğranıyor' yorumları takımımızın ve camiamızın mağduriyetini ortaya koymuşken,17 yaşında bir kişi tarafından yapılan bu saldırı bugüne kadarki maruz kaldığımız tüm haksızlıkların önüne geçmiştir.

Gerçekleşen bu saldırı olayının savunulacak hiçbir yanı yoktur. Bu ve benzeri saldırıların herhangi bir mazeret üretilerek haklı gösterilemeyeceğini ifade ediyoruz. Her türlü şiddete karşı olduğumuzu ve maruz kaldığımız haksızlıkların dile getirilmesinde de zor kullanmaya başvurulamayacağını tekrar ediyoruz. Ve şehrimizi ve Trabzonspor'umuzu bu ve benzeri şiddet olaylarının esir alamayacağını, bu şehir halkının holiganlıkları hiçbir zaman kabul etmeyeceğini ve bünyesinden söküp atacağını buradan ilan ediyoruz. Trabzon ve Trabzonspor camiası olarak şiddete teslim olmayacağız. Yapılmakta olan adli, idari, sportif incelemeler olayları ve varsa arka planını toplumunun önüne koyacaktır. Tüm bunların yanında seyirciler arasında yer alan bir ya da birkaç kişinin yaptığı bu tür bir eylemi büyük Trabzonspor camiasına ve hatta Trabzon şehrine ve halkına mal etme gayretinde olanları da üzüntü ile izliyor ve ön yargılı çirkin bir davranış olarak niteliyoruz. Ayrıca bu ve benzeri olaylar üzerinden Trabzon şehri ve Trabzonspor'umuz üzerinde hesap yapanları da kamuoyunun takdirine iletiyoruz.

Trabzon, insan sevgisinin ve uygarlığın şehridir. Bu özelliğini Trabzon bundan sonraki dönemlere de taşıyacaktır.

Barış Kardeşlik ve Hoşgörü şehri Trabzon'dan tüm ülkeye ve dünyaya sevgi ve dostluk duygularımızı gönderiyoruz."

 

DEVAMI 2. SAYFADA

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Haber61’e yaptığı açıklamada “Basın açıklamamızda bütün duygularımızı ifade ettik. Trabzonspor şu stada galip gelen herkesi alkışlayan bir kulüptür. Bir şehri ve büyük kulüp camiasını lekelemeye kimsenin hakkı yoktur. Bu bizim şehrimiz değil. Sporda şiddetin uygulanmasını engelleyeceğiz. Bunu sosyal programlarımızla takip edeceğiz ve daha güzel günlerde burada olacağız” dedi.

1461 Trabzon Başkanı Bekir Aktürk, Haber61’e yaptığı açıklamada “ben öncelikle Trabzon muhtarlar derneği başkanı olarak katıldım. Yıllardır bir sözün var. Trabzon’a saldırılıyor. Yıllarca bir haksızlık var. Rengin ve gücün gücü var. Hukukun gücü ile bu spor kamuoyu yönetilecek. Akşamdan sabaha kanun çıkarılırsa böyle olaylar alabilir. Biz devletine bağlı saygılı bir milletiz. Trabzon’dan namert çıkmaz. 17 yaşında bir çocuğun 20 bin kişinin içinde sahaya atlamasını hazmedemeyenler diğer illerde yaşananları es geçiyor. Bizim kişiliğimizi eleştirenler önce kendi kişiliklerine bakacaklar. Trabzon’un kişiliğinden şüphe edenlerin kişiliği yoktur. Trabzon temizdir, dürüsttür. Bunlara söz edenler önce kendilerine bakacaklar. Ulusal medyada ahkâm kesenler Trabzonspor’un bütün maçları çıkarsınlar ve diğer takımlara yapılanları çıkarsınlar eğer Trabzonspor’a yapılanların yüzde 1’i çıkarsa görelim. Trabzon2u televizyonlardan seyretmeyecekler. Buraya gelecekler.” dedi.

MİLLETVEKİLLERİ YALNIZ BIRAKTI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başta olmak üzere, Siyasi Parti İl Başkanları, STK tenmsilcileri  Belediye başkanlarının  Hüseyin Avni Aker stadında bir araya gelerek yaptığı basın açıklamasında Trabzon Milletvekillerinin yer almaması dikkat çekti.

Trabzon'da 5 i iktidar Partisi Akpartidenbiride Ana Muhalefet partisi CHP'de olmak üzere TBMM'de toplam 6 milletvekili bulunuyor. Yapılan tarihi toplantıya Vekillerin katılmaması ve Trabzonspor7u bu zor günlerde yalnız bırakmaları tepkilere neden oldu 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler