Trabzon AK Parti ilçe başkan adayları

Haber61 – Haber Servisi – Şükrü Üçüncü - Trabzon’da AK Parti İl ve ilçe teşkilatlarında  kongre rüzgarları esmesine sayılı günler kala kongrelerde bende adayım diyen kişilerin sayısında artış olduğu gözlemlendi. Haziran 2015’de yapılacak genel seçimler ön

Trabzon AK Parti ilçe başkan adayları

Haber61 – Haber Servisi – Şükrü Üçüncü - Trabzon’da AK Parti İl ve ilçe teşkilatlarında  kongre rüzgarları esmesine sayılı günler kala kongrelerde bende adayım diyen kişilerin sayısında artış olduğu gözlemlendi. Haziran 2015’de yapılacak genel seçimler öncesinde AK Parti içinde seçim maratonu başlamadan önce ilçe başkanları bir rüzgar ile değişeceği gözüküyor.

HİÇ DURMADAN SEÇİME DEVAM

AK Parti yerel seçimlerde Trabzon İlçelerinden iki tanesi kaybetmiş diğer ilçelerdeyse neredeyse tamamında rekor kıracak bir oy almıştı. Seçimlerin hemen sonrasında hiç durak vermeyen AK Partili il ve ilçe yönetimleri kendi aralarında girecekleri maraton öncesi 3 dönem kuralına takılan isimlerinde oturmuş olduklara veda etmeye hazırlandığı dikkatlerden kaçmadı.

3 DÖNEME 2 İLÇE

3 dönem kuralına takılanlar arasına bulunan Arsin İlçe Başkanı Farabi Hacıhasanoğlu, Araklı İlçe Başkanı Mustafa Tekinbaş olarak gözüküyor. Bu ilçe başkanlarına AK Parti’de bir dönem yönetici kadrosuna veda edeceği ve bir sonra ki dönem girebileceği ifade ediliyor. Bu isimlerin yerine ise bir çok kişinin aday olmak için caba gösterdiği öğrenildi.

İLÇELERDE SON DURUMLAR

Arsin: İlçe Başkanı Farabi Hacıhasanoğlu Mevcut başkan 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamıyor. Halil İbrahim Kefelioğlu , eski ilçe başkanı Mustafa Bekar, Yeşilyalı Eski Belediye başkanı Hüseyin Fidan ben adayım diyor.

Araklı: Mustafa Tekinbaş Mevcut başkan 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamıyor. İlçe başkan Yardımcısı Hamdi Kol ve Ali İhsan Öztürk, Hasan Dilekoğlu ve eski eğitim Birsen Başkanı Serdar Cebi  Araklı’da ben adayım diyor. 

Sürmene:Mevcut Başkan Aydın Bayraktar yeniden adayım diyor. Bu isim karşısına henüz biri çıkmış değil.

Of: Mevcut Başkan Hakan Terzioğlu yeniden aday olmayacağını kulislerde söylüyor. Bu ilçede Vahap Öztel ismi üzerinde duruluyor.

Hayrat : Salih Öztel Mevcut Başkan devem edecek.

Çaykara : Mevcut Başkan Temel Şimşek devam edecek.

Köprübaşı: Yeni atanan İlçe Başkanı Mehmet Aydın yeniden aday olacağı konuşulurken eski Beşköy Belediye Başkanı Yahya Narmanlı aday olabileceği konuşuluyor.

Maçka : İlçe başkanı Sedat Kongur yeniden aday. Maçka da tek liste görülüyor.

Ortahisar : Mevcut başkan Temel Altunbaş devem etmekten yana olurken;  eski ilçe başkan Yardımcısı Hüseyin Canım seçimlere hazırlandığı biliniyor. Öte yandan Avukat Mahmut Yazıcı'da adaylık için kulis çalışmalarına devam ediyor.

Akçaabat: mMevcut ilçe başkanı Ahmet Ziya Öztürk yeniden aday olmak istiyor. Fakat ilçede Öztürk ismine karşı bir blok oluşmuş durumda. Mevcut ilçe yönetiminden Temel Taflan , İşadamı Adnan Topsakal, eski ilçe başkanı Osman Çavuş ismi yeniden gündeme gelmiş durumda. İlçe seçimi heyecanlı geçecek gibi gözüküyor .

Düzköy: Düzköy İlçe başkanlığına atanan Mehmet Akpınar ismi bir dönemde seçimle gelmek istiyor. Fakat ilçe başkanlığı için bir kaç isim çalışma yaptığı biliniyor. İsimler henüz ortaya çıkmadığı için isimleri haberde yer almıyor.

Çarşıbaşı: Mevcut ilçe başkanı Zekeriya Karcengel bir dönem daha devem etmekten yana. fakat eski il genel Meçlisi üyesi İbrahim Öztürk'te ben adayım diyor.

Tonya: Tonya da Mevcut İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu simi üzerinde mutabık kılındı öğrenildi.

Şalpazarı Mevcut ilçe başkanı Mehmet Topkara atanarak bu görev gelmiş bir isim seçilmek istiyor. Av Abdullah Erata ve Cemal Akdeniz isimleri de aday olabileceği konuşuluyor.

Beşikdüzü: Mevcut İlçe Başkanı Harun Demirci tek liste olarak seçime gidecek.

Haber : Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset