THY’den "virüs" açıklaması

Türk Hava Yolları’nın Cidde-İstanbul-Kuala Lumpur seferiyle seyahat eden bir yolcunun ‘MERS’ virüsü taşıdığı belirlendi. 54 yaşındaki erkek yolcu hayatını kaybederken, uçuş ekipleri de sağlık kontrolünden geçirildi.Suudi Arabistan’da Umre ziyaretini gerçe

THY’den "virüs" açıklaması

Türk Hava Yolları’nın Cidde-İstanbul-Kuala Lumpur seferiyle seyahat eden bir yolcunun ‘MERS’ virüsü taşıdığı belirlendi. 54 yaşındaki erkek yolcu hayatını kaybederken, uçuş ekipleri de sağlık kontrolünden geçirildi.

Suudi Arabistan’da Umre ziyaretini gerçekleştiren bir yolcu Türk Hava Yolları uçağı ile Cidde-İstanbul- Kuala Lumpur’a gitti. İsmi açıklanmayan 54 yaşındaki erkek yolcu 8 Nisan’da solunum yollarındaki rahatsızlık, ateş ve öksürük belirtileri gösterdi. Hastaneye kaldırılan Malezyalı yolcu MERS virüsü nedeniyle hayatını kaybetti.

"UÇAK DEZENFEKTE EDİLECEK"

Konuyla ilgili Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Malezya Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen yazıyla, 28 Mart 2014 Cidde-İstanbul, 29 Mart 2014 İstanbul -Kuala Lumpur uçuşunda seyahat eden bir yolcumuzun MERS virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği bildirilmiştir. Adı geçen yolcumuzun seyahat ettiği uçaklardaki yolcuların listesi gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Malezya Sağlık Bakanlığı‘yla paylaşılmıştır. Şu ana kadar başka bir yolcuda benzer şikayet ve hastalık tespit edilmediği öğrenilmiştir. Tedbir amaçlı olarak ilgili uçuşların kabin ekipleri sağlık kontrolünden geçirilmiş, uçak dezenfeksiyon işlemine tabi tutulacaktır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler