Teröre ’beyaz’ tepki

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanları Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen PKK'lıların otomobiline ateş açması sonucu hayatını kaybeden 26 yaşındaki Doktor Abdullah Biroğlu için basın açıklaması yaptı.Yapılan basın açıklama

Teröre ’beyaz’ tepki

Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanları Diyarbakır'ın Kulp ile Lice ilçeleri arasında yol kesen PKK'lıların otomobiline ateş açması sonucu hayatını kaybeden 26 yaşındaki Doktor Abdullah Biroğlu için basın açıklaması yaptı.

Yapılan basın açıklamasına çok sayıda doktor katılırken grup adına açıklamayı Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr Üner Kayabaş yaptı.

Yapılan saldırıyı kınayarak sözlerine başlayan Kayabaş, "En zor savaş koşullarında dahi doktorlara ve sağlık çalışanlarına saldırı yapılmaması bir insanlık düsturudur. Buna rağmen, meslektaşımıza yapılan bu saldırı öncelikle bölge insanına ve onların sağlığına yönelik bir kast olmuştur" dedi.

Sağlık çalışanlarının en önemli görevinin insanı yaşatmak olduğunu ifade eden Kayabaş "Ülkemizin birer sağlık personeli olarak bizler; doğan bir bebeğin annenin kucağına verildiğinde oluşan gülücüğü, yaşlı bir teyzenin teşekkürünü ve acılı bir babanın duasını, yürüttüğümüz bu kutsal vazifenin en önemli karşlılığı olarak görüyoruz. Meslektaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan bu saldırı terörün ne kadar uslanmaz, insanlık ve mantık dışı, cahilce bir eylem olduğunun acı bir örneği olmuştur" diye konuştu.

Kayabaş, şunları söyledi:

"Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanları olarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden yoğun hasta almakta ve bu hastalarımıza uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunmaktayız. Bölgemizde gerçekleşen böylesi elim hadiseler bizim çalışma ve insanımıza sağlık hizmeti sunma gayretimizi hiç bir şeklide azaltmayacaktır. Ancak bu tür saldırılar diğer birçok sağlık personeli için bir kaygı nedeni olabilir. Bu tür saldırıların tekrar etmemesi en büyük dileğimizdir. Hepimizin başı sağ olsun."

Teröre ’beyaz’ tepki

Teröre ’beyaz’ tepki

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler