Terör operasyonunda 26 şüpheliye tutuklama istemi

İstanbul'un 28 ilçesinde Terörle Mücadele ve İstihbarat şubesinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan 48 şüpheliden 26'sı tutuklama istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi.2 Ekim Cuma günü sabah saatlerinde İstanbul'un 28 ilçesinde Terörle Mücadele ve İs

Terör operasyonunda 26 şüpheliye tutuklama istemi

İstanbul'un 28 ilçesinde Terörle Mücadele ve İstihbarat şubesinin yaptığı operasyonda gözaltına alınan 48 şüpheliden 26'sı tutuklama istemiyle Nöbetçi Hakimliğe sevk edildi.

2 Ekim Cuma günü sabah saatlerinde İstanbul'un 28 ilçesinde Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubenin yaptığı operasyonda aralarında HDP ilçe başkanları, sendikacılar, eski belediye başkanlarının da olduğu iddia edilen şüphelilerin savcılık sorgusu tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından sorgulanan 48 şüpheliden 26'sı tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 22 şüpheli ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

'Silahlı örgüte üye olmak" ve "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçlarından tutuklanmaları istenilen şüpheliler Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından sorgulanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler