TEOG'a Doğru Sınav Rehberi

1 milyon 287 bin 847 öğrencinin gireceği 6 dersten yapılacak TEOG sınavlarının sorularını, devlet okullarındaki branş öğretmenleri hazırladı. 93 öğretmenin çıkardığı soruları, 42 öğretmen redakte etti. Sorular, ölçme ve değerlendirme açısından 28 akademis

TEOG'a Doğru Sınav Rehberi

1 milyon 287 bin 847 öğrencinin gireceği 6 dersten yapılacak TEOG sınavlarının sorularını, devlet okullarındaki branş öğretmenleri hazırladı. 93 öğretmenin çıkardığı soruları, 42 öğretmen redakte etti. Sorular, ölçme ve değerlendirme açısından 28 akademisyen tarafından kontrol edildi

Sonuçları liselere yerleştirmelerde kullanılacak, yerleştirme puanının hesaplanmasında yüzde 70 oranında etkili olacak ve 6 dersten yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak sınavlarının soruları çoktan hazırlandı.

Peki bu soruları kimler hazırlıyor ve kontrol ediyor? İşte Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bu soruyu sorduk. Yetkililer, tıpkı geçtiğimiz kasım ayında yapılan TEOG sınavlarının soruları gibi ikinci dönemin 6 dersinden gerçekleştirilecek sınavların sorularını da öğrencilerin kendi öğretmenlerinin hazırladığını anlattı. Türkiye’nin değişik illerindeki devlet okullarından 93 branş öğretmeni, önümüzdeki hafta sizlere yöneltilecek soruları yazdı.

SADECE DEVLET OKULLARINDAN GELDİLER

Soruları hazırlayan öğretmenlerin yalnızca devlet okullarından çağrıldığını söyleyen yetkililer, ocak ve şubat aylarında bu 93 öğretmeni Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) topladıklarını ifade ederek şu bilgileri verdi:

SORULAR REDAKTE EDİLDİ: 93 branş öğretmeni soruları hazırladı. Bakanlık merkez teşkilatımızda çalışan, branşları itibarı ile 8. sınıf düzeyinde soru yazma konusunda uzmanlaşmış 42 öğretmen onlara destek verdi ve soruları redakte etti.

AKADEMİSYENLER ÖLÇTÜ: Havuza giren sorular ayrıca ölçme değerlendirme ve alan uzmanı akademisyenler tarafından incelemeye tabi tutuldu. Bu aşamada 28 akademisyen görev üstlendi.

GİZLİLİĞE UYULDU: Soruların hazırlanması ve tüm güvenlik prosedürleri titizlikle uygulandı. Yazım, redaksiyon, inceleme ve seçim aşamaları ayrı uzmanlar tarafından, sürece dayalı olarak sınırlı ve tanımlı yetkilendirmeler ile yürütüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim