2015 yılı TEOG tercihleri ne zaman yapılacak? Liselerin yüzdelik dilimleri ve liselerin taban ile tavan puanları

TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenciyi tercih heyecanı sardı. 2015 liselerin yüzdelik dilimleri kesinlik kazandı mı?  Öğrenciler lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri 2015 2016 bilgilerini merak ediyor. 2015 ve il il tüm li

2015 yılı TEOG tercihleri ne zaman yapılacak? Liselerin yüzdelik dilimleri ve liselerin taban ile tavan puanları

TEOG sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce öğrenciyi tercih heyecanı sardı.


2015 liselerin yüzdelik dilimleri kesinlik kazandı mı? 

Öğrenciler lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri 2015 2016 bilgilerini merak ediyor. 2015 ve il il tüm liselerin yüzdelik dilimleri listesi sayfamızda. Lise tercihleri 6 ile 16 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacak. Bu noktada sizler en başta okulunuz olmak üzere velilerinizden ve varsa öğretmenlerinizden de yardım isteyeceksiniz.

LİSE TABAN VE KONTENJAN BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Milli eğitim Bakanlığı tarafından Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden açıklandı. 1 milyon 300 bin öğrencinin katıldığı TEOG sınav sonuçlarına bağlı olarak öğrencilerin lise eğitimi alacakları okulu tercih etme hakları belirlenmiş oluyor. Öğrenciler, orta okul eğitimleri süresinde 6. Ve 7. Sınıfta da sınava giriyorlar fakat en önemli yüzdeye sahip olan sınav 8. Sınıfta girilen merkezi ortak TEOG sınavı oluyor.

Zira, üç sınavında aritmetik ortalaması alınırken en çok %70 lik dilim ile 8. Sınıf puanınız işe yarıyor. Hem öğrenciler hem de veliler için heyecanla beklenen TEOG sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte şimdi de tercih heyecanı başlamış oldu. Her öğrencinin 25 tercih hakkı bulunuyor ve atamalar da okulların kontenjan sayısı ile başvuru yapan öğrencilerin aldıkları puanlara göre yapılıyor. Ayrıca, nakil işlemleri ve ek kontenjan sayılarının belirlenmesi gibi takip edilmesi gereken aşamalar da bulunuyor. Bakanlık 6-17 Temmuz tarihleri arasında başlayacak olan tercih dönemi öncesinde okulların yüzdelik dilimlerini ve kontenjan sayılarını gösteren bir kitapçık yayınlandı.

Ayrıca, MEB’ e ait olan e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden de bulunduğunuz kentteki liselerin adını seçerek taban puanı ile kontenjan sayısına bir tık ile ulaşabilirsiniz. Her ilde kurulan rehberlik hizmetlerini ziyaret ederek sizin için en uygun olan lise tercihlerini uzmanlar eşliğinde yerine getirme şansınızı da unutmayınız! Kontenjan sayıları ile TEOG puanınızı eşleştirerek doğru tercihi yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim