TEOG mazeret sınavları ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), 8’inci sınıflar için TEOG sistemi kapsamında mazeret sınavları yarın ve pazar günü gerçekleştirilecek. MEB tarafından yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavlarına mazereti nedeniyle giremeyen öğrenciler, 16 Mayıs Cumart

TEOG mazeret sınavları ne zaman?
Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB), 8’inci sınıflar için TEOG sistemi kapsamında mazeret sınavları yarın ve pazar günü gerçekleştirilecek.
 
MEB tarafından yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınavlarına mazereti nedeniyle giremeyen öğrenciler, 16 Mayıs Cumartesi ve 17 Mayıs Pazar günü sınava alınacak. Sınav yurtiçinde 586 merkezde 5 bin 242 öğrencinin; yurtdışında 2 merkezde 162 öğrencinin katılımıyla yapılacak.
      
Sınav eş zamanlı yurtiçi ve dışında, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak, saat 12.00'de sona erecek.
      
Öğrenciler,  cumartesi  günkü ilk oturumda; Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden; pazar günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden, Bakanlığın belirlediği merkezlerde sınava girecek.
      
Sınav sonuçları, haziran ayı içerisinde açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim