Telefonunuzu uzun süre şarjda bırakmayın

Birçok kullanıcı cep telefonlarını geceden şarja bağlayıp yatıyor ve sabah kalktıklarında çıkarıyor.

Telefonunuzu uzun süre şarjda bırakmayın

Birçok kullanıcı cep telefonlarını geceden şarja bağlayıp yatıyor ve sabah kalktıklarında çıkarıyor. Yapılan bu işlemin hem bataryanın ömrünün azalmasına, hem de uzun süre şarjda kalmasıyla birlikte bataryanın şiştiğini ve patlamaların meydana gelmesine sebep olduğu açıklandı.

Cep telefonu kullanıcılarının uzun süreli konuşmalarda mutlaka aksesuar kullanmaları gerektiğini uzmanlar belirtirken, cep telefonu malzemelerinde de orijinal ürünlerin kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

"Cep telefonu kullanıcılarının telefonlarını uzun süreli olarak şarjda bırakmaları hem bataryalarının ömrünü azaltır hem de ısınıp şişmesine ve bununla birlikte de patlamasına neden olur. Telefonlarını en fazla 3 saat şarjda tutmaları gerekir. Uzun süre yapacakları telefon görüşmelerinde ise mutlaka aksesuar kullanmaları gerekir." şeklinde açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bilim / Teknoloji