Taner Yıldız’dan doğalgaz açıklaması

Taner Yıldız'dan "doğalgaz" açıklamasıEski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Rusya ile gaz sıkıntısı yaşanır mı?" sorusuna, "Rusya enerji bakan yardımcısı da açıkladı. Bu konularla alakalı herhangi bir sıkıntı olmayacağını, bu konuda da yeni

Taner Yıldız’dan doğalgaz açıklaması

Taner Yıldız'dan "doğalgaz" açıklamasıEski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Rusya ile gaz sıkıntısı yaşanır mı?" sorusuna, "Rusya enerji bakan yardımcısı da açıkladı. Bu konularla alakalı herhangi bir sıkıntı olmayacağını, bu konuda da yeni göreve başlayacak bakanımızın bu manada tabi ki açıklamaları olacaktır" dedi.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, "Türkiye'nin ve çevredeki ülkelerin normalleşmesi ile alakalı sürecin biran önce bu coğrafyada oluşmasını temenni ediyorum" dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanlığı Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, düşürülen Rusya uçağına ilişkin olarak, "Uluslararası hukuk ve angajman kuralları var. Rusya'ya ait olduğu öğrenilen bir uçak bugün düşürüldü. Defalarca ikaz edilmesine rağmen o ikaza uymaması ile beraber daha önceden de belirlenen tarzda bütün uluslararası hukuk kurallarına uygun bir şekilde böyle bir durum oluştu. Tabii ki hiçbir şekilde gerginliğin oluşmasını istemeyiz ama ülkemizin hukukun korunmasıyla alakalı konularda herhangi bir geri adım atılmayacağını da bilinmesi lazım. Bu konuda kimsenin bir tereddüdü olmaması lazım. Türkiye'nin ve çevredeki ülkelerin normalleşmesi ile alakalı sürecin biran önce bu coğrafyada oluşmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldız, "Bugün devir teslim töreni yapıldı. Tam da kritik bir zamanlamadayız. Yeni bakan arkadaşımız Berat beyle de gelirken aradım ve tebrik ettim. Yarın da bu konuyla alakalı bir araya geleceğiz hem de bakanlıkla alakalı bazı konuları da mütalaa etme fırsatı bulacağız. Rusya enerji bakan yardımcısı da açıkladı. Bu konularla alakalı herhangi bir sıkıntı olmayacağını, bu konuda da yeni göreve başlayacak bakanımızın bu manada tabi ki açıklamaları olacaktır" ifadelerini kullandı.

Yıldız ayrıca, "Yeni hükümette Kayseri'mizin hem enerji bakanlığı olarak hem de ekonomi bakanlığı olarak temsil edilmiş olması ikinci planladır. Önemli olan Kayseri'mizin bir bakanla temsil ediliyor olmasıdır. Bu açıdan Elitaş başkanımızın ekonomi bakanlığını bir kez daha burada tebrik etmek istiyorum. Kayseri'miz adına önemli bir kazançtır diye düşünüyorum. Bütün bu görevlerin sonunun olduğunu ve zamanı gelince bayrak değişimi yapacağımızı söylemiştim. İnşallah şerefimizle, alnımızın akıyla 7 yıldır sürdürdüğümüz bakanlık görevini devretmiş olduk. Yeni bakanımız Elitaş da fazlasıyla Kayseri'yi temsil edecektir" diye konuştu.

'DOĞALGAZ" AÇIKLAMASI

Toplantı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, düşürülen Rusya uçağına ilişkin olarak, "Uluslararası hukuk ve angajman kuralları var. Rusya'ya ait olduğu öğrenilen bir uçak bugün düşürüldü. Defalarca ikaz edilmesine rağmen o ikaza uymaması ile beraber daha önceden de belirlenen tarzda bütün uluslararası hukuk kurallarına uygun bir şekilde böyle bir durum oluştu. Tabi ki hiçbir şekilde gerginliğin oluşmasını istemeyiz ama ülkemizin hukukun korunmasıyla alakalı konular da her hangi bir geri adım atılmayacağını da bilinmesi lazım. Bu konuda kimsenin bir tereddütü olmaması lazım. Türkiye'nin ve çevredeki ülkelerin normalleşmesi ile alakalı sürecin biran önce bu coğrafyada oluşmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Rusya ile gaz sıkıntısı yaşanır mı?" sorusuna Yıldız, "Bugün devir teslim töreni yapıldı. Tam da kritik bir zamanlamadayız. Yeni bakan arkadaşımız Berat beyle de gelirken aradım ve tebrik ettim. Yarın da bu konuyla alakalı bir araya geleceğiz hem de bakanlıkla alakalı bazı konuları da mütalaa etme fırsatı bulacağız. Rusya enerji bakan yardımcısı da açıkladı. Bu konularla alakalı herhangi bir sıkıntı olmayacağını, bu konuda da yeni göreve başlayacak bakanımızın bu manada tabi ki açıklamaları olacaktır" diye yanıt verdi.

Eski Bakan Yıldız ayrıca, " Yeni hükümette Kayseri'mizin hem enerji bakanlığı olarak hem de ekonomi bakanlığı olarak temsil edilmiş olması ikinci planladır. Önemli olan Kayseri'mizin bir bakanla temsil ediliyor olmasıdır. Bu açıdan Elitaş başkanımızın ekonomi bakanlığını bir kez daha burada tebrik etmek istiyorum. Kayseri'miz adına önemli bir kazançtır diye düşünüyorum. Bütün bu görevlerin sonunun olduğunu ve zamanı gelince bayrak değişimi yapacağımızı söylemiştim. İnşallah şerefimizle, alnımızın akıyla 7 yıldır sürdürdüğümüz bakanlık görevini devretmiş olduk. Yeni bakanımız Elitaş da fazlasıyla Kayseri'yi temsil edecektir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler