Tamamen söndürüldü !

Mersin'in Anamur ve Mut ilçelerinde çıkan orman yangınları tamamen kontrol altına alınarak söndürülürken, yaklaşık 55 hektar kızılçam ormanının yandığı bildirildi.Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, dün öğle saatlerinde

Tamamen söndürüldü !

Mersin'in Anamur ve Mut ilçelerinde çıkan orman yangınları tamamen kontrol altına alınarak söndürülürken, yaklaşık 55 hektar kızılçam ormanının yandığı bildirildi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, dün öğle saatlerinde Anamur ve Mut ilçelerinde çıkan orman yangınlarının gece geç saatlere kadar süren çalışmalar sonucu kontrol altına alındığını söyledi. 6 helikopter, 2 uçak, 30 arazöz ve yaklaşık 300 personelin katıldığı söndürme çalışmalarının sona erdiğini, Anamur'daki soğutma çalışmalarının ise sürdüğünü kaydeden Baca, yangında Anamur'da yaklaşık 50, Mut'ta ise 5 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğünü bildirdi. Baca, yangınların çıkış nedeniyle ilgili incelemenin ise sürdüğünü ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler