Taksiciler yaşama yol verdi!

112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi için ülke genelinde başlatılan 'Yaşama Yol Ver' kampanyasına Rize'de hizmet veren taksiciler de destek oldu.   Sağlık hizmetlerinin ulaşılabil

Taksiciler yaşama yol verdi!
112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi için ülke genelinde başlatılan 'Yaşama Yol Ver' kampanyasına Rize'de hizmet veren taksiciler de destek oldu.

Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda '112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi' konularında 2015 yılı ikinci yarısında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla Türkiye genelinde başlatılan medya kampanyasına Rize'de hizmet veren taksiciler destek oldu.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen programa İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İlker Dilber, Rize Şoförler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Turan, 82. Nolu Şehiriçi Taksiciler Kooperatifi Başkanı Yasin Taşçıoğlu, 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Zikrullah Tüfekçi ile taksiciler ve sağlık çalışanları katıldı.

Sağlık Müdür Yardımcısı Dilber, yaptığı açıklamada, 112'nin hayat kurtardığını, hayat kurtarırken de dakikalar bazen de saniyelerin dahi önemli olduğunu unutmamak gerektiğini söyledi.


Dilber, "112 acil yardım ambulanslarımızın trafikte öncelik hakkının olduğunu unutmamamız gerekiyor. Trafikteki araçların acil yardım ambulanslarına yol vermesi gerektiğini hatırlatmak ve bu bilinci arttırmamız gerekiyor. Çok kiymetli Rize halkımıza bunu hatırlatmak için böyle bir kampanyamız var. Bu konuda bize destek olan Şoförler Cemiyetimize ve Taksiciler Kooperatifimize çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Rize Şoförler Cemiyeti Başkanı Muzaffer Turan ise, "112 acil yardım ambulansları için trafikte bir saniye bile çok önemli bir zamandır. Bu konuda sadece ticari araçlarımız değil, tüm araçların duyarlı davranması lazım. Rize halkına ben buradan şunu demek isterim ki mutlaka trafikte 112 acil yardım ambulanslarına yol verelim ve kurallara uyalım" ifadelerini kullandı.

82. Nolu Şehiriçi Taksiciler Kooperatifi Başkanı Yasin Taşçıoğlu da, "Bu proje destek olmamızın sebebi taksici arkadaşlarımızın bu konuda duyarlılığını ve hassasiyetini ön plana çıkarmaktır. Arkamızda bir ambulans, bir siren sesi duyduğumuzda o ambulansta bir sevdiğimizin olduğunu düşünerek o ambulansa anında yol vermek için elimizden geleni yapmalıyız. Biz buradan tüm şoför esnafının bu konuda yardımcı olmasını talep ediyoruz. Trafikte bir dakika hayat kurtarır. O bir dakikayı da o ambulansa sağlayalım" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler