Sürmen: Genel Kurul isterse

Trabzonspor'un bugün yapılan olaylı Olağan genel Kurulu sonrasında Avukat Ali Sürmen Haber61.net'e açıklamalarda bulundu."Divan oluşumu geçerli değilse o divanın yaptığı işlemlerde geçerli olmaz" diyen Sürmen, "Tamamen hukuk dışı bir olay. Trabzonspor'un

Sürmen: Genel Kurul isterse

Trabzonspor'un bugün yapılan olaylı Olağan genel Kurulu sonrasında Avukat Ali Sürmen Haber61.net'e açıklamalarda bulundu.

"Divan oluşumu geçerli değilse o divanın yaptığı işlemlerde geçerli olmaz" diyen Sürmen, "Tamamen hukuk dışı bir olay. Trabzonspor'un Başkanı, Sadri Şener'i mahkemeye veriyor yaptığı hukuksuzluklardan dolayı. Şimdi kendisi böyle bir divanın oluşumuna aracı oluyorsa, göz yumuyorsa onun bu hukuk mucadelesinin samimiyetine kim inanır?" ifadelerini kullandı.

GENEL KURUL İSTERSE YÖNETİMİ GÖREVDEN ALIR

Sürmen, Hacıosmanoğlu'nun "açık bir oylamayı sabote ediyosunuz" demesini beklediğini sözlerine ekleyerek, "Orada gündemden bir madde çıkarıldı. Ondan sonra gündemin son halinin okunup onaylatılması lazımdı. Divandaki arkadaşların o konuda tecrübesi yok, ben kendilerini uyardım aykırı davranıyorsunuz diye. Divanın öyle bir insiyatifi olamaz. Tüzüğün emrettiği şeylere aykırılık olamaz. Tüzükte seçim maddesi anlamı başkadır. Bugün seçim yapılamaz. Çünkü tüzükte seçim yapılabilmesi için 2 gün önceden divana verilmesi lazım gibi bir sürü kural var. Kongre kararı almak konusu genel kurulun hakkıdır. Genel Kurul istese o gün yönetimi görevden alır . Bu tüzükte yazmaz ama yazılmıyan konularda medeni kanun geçerlidir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor