Suriyelilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Tokat'ın Niksar ilçesinde çadırlarda yaşayan Suriyeliler, kendilerine sahip çıktığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteşekkir olduklarını belirtiyor. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli 7 aile, mevsimlik işçi olarak çalı

Suriyelilerden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Tokat'ın Niksar ilçesinde çadırlarda yaşayan Suriyeliler, kendilerine sahip çıktığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a müteşekkir olduklarını belirtiyor. 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli 7 aile, mevsimlik işçi olarak çalıştıkları Tokat'ta Niksar ilçesine bağlı Mahmudiye Köyü merasında kurdukları çadırlarda yaşıyor.

Çocuklarıyla birlikte sığınacakları güvenli bir ülke bulmanın mutluluğunu yaşayan Suriyeli 50 kişi, kendilerine kapılar açan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ediyor.  

Suriye'nin Halep kentinden 4 ay önce Türkiye'ye gelen ve Tokat'ın Niksar ilçesine ailesiyle kurdukarı çadıra yerleşen Suriyelilerden Maruf el-Kadri, ülkelerindeki iç savaş dolayısıyla üzgün olduklarını belirtti. Halep'te yaşayamayacaklarını anlayınca Türkiye'ye gelmeye karar verdiklerini ifade eden el-Kadri, Türkiye'nin kendilerine kapılarını açmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Suriyeliler için pek çok ülkenin yapmadığını Türkiye'nin yaptığını kaydeden el-Kadri, "Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyorum. Kapıları açtı bize, Allah razı olsun. Baktı bize. Bazı başbakanlar yapmadılar" dedi.

Türkiye'ye 6 kişilik ailesiyle 5 ay önce gelen Naife el-Abbas da Türklere kapılarını açtıkları için minnettar olduklarını ifade etti. El-Abbas, "Allah razı olsun Türkler bize yardım ettiler. Allah Recep Tayyip Erdoğan'a uzun ömürler versin" diye konuştu. 

Suriyelilerden Şemse Zargari de Türkiye'de oldukları için mutluluk duyduklarını dile getirerek,  "8 aydır Türkiye'de yaşıyorum. Türkiye'ye ilk önce Adana'ya geldim. Allah razı olsun Recep Tayyip Erdoğan'dan, Bizlere çok büyük yardımcı oldu ve oluyor" ifadelerini kullandı. 

Mahmudiye Köyü'ndeki çadırlarda kalan Suriyelileri ziyaret eden Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan da Suriyelilerin köylerinde misafir olduklarını belirtti. Köyde mevsimlik işçi olarak tarlalarda çalışan Suriyelilerin sınırdaki şehirlerden Niksar'a geldiklerini aktaran Özcan, Suriyelilerin ülkelerindeki iç savaşın sona ermesi ve eskiden olduğu gibi ülkelerinde barış içinde yaşamalarını temenni etti. Özcan, "Günümüzde baktığımızda ülkeler liderleriyle anılıyor.

Dünyadaki mazlumların ve ezilenlerin tek sesi olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Bu zulmün durması için dünyayı karşısına alacak kadar iradeli bir lidere sahibiz elhamdülillah. Dünyada bir Hristiyan beldesinde bir katliamı göremezsiniz ama Müslümanların coğrafyalarında beldelerinde kardeşi kardeşe kırdıran anlayış hakim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem