Suriye sınırında canlı bomba paniği!

Suriye'nin Rojava sınırında vücuduna bağlanan bomba ile Türkiye'ye giren bir kadın ise heyecan yarattı. Askere, "Üzerimde bomba var" diyen kadın, etkisiz hale getirildi.ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYORTürkiye'den Rojava'ya geçen MLKP örgütü üyeleri IŞİD'e karşı YP

Suriye sınırında canlı bomba paniği!

Suriye'nin Rojava sınırında vücuduna bağlanan bomba ile Türkiye'ye giren bir kadın ise heyecan yarattı. Askere, "Üzerimde bomba var" diyen kadın, etkisiz hale getirildi.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Türkiye'den Rojava'ya geçen MLKP örgütü üyeleri IŞİD'e karşı YPG saflarında çatışmalara katılıyor. MLKP üyeleri daha çok Rojava'nın kuşatma altında bulunan Kobane, Serekani ve Şengal bölgesinde yer alıyor. YPG ile birlikte savaşan MLKP'liler arasında kadınlar da bulunuyor. MLKP üyesi Serkan Tosun da geçen yıl Rojava bölgesinde YPG saflarında IŞİD ile savaşırken yaşamını yitirmişti.

"BU DEVRİM BİZİM DEVRİMİMİZ"

ETHA'nın sorularını yanıtlayan MLKP üyelerinden Özgür Şoreş, Seydo Koçer, Serkan Çiftçi ve Mustafa Dağ, Rojava'da yaşananları "devrim" olarak niteleyerek "Devriminin destekçisi değil, parçası olduğumuz için savaşa katıldık. Bu devrim bizim devrimimiz. Burada destek kuvvet değiliz. Bu Türkiye-Kürdistan birleşik devrimi ve bölge devrimi perspektifine uygun bir durumdur. Enternasyonal dayanışma elbette var ama sadece bu değil. Türkiyeli devrimcilerin burada olmasının devrime çok katkısı vardır. Rojava tarihi bir süreçten geçiyor ve biz de bunun bir parçasıyız. Ortadoğu'da bir devrim var ve bunun içindeyiz" dediler.

CANE DE YPG'YE KATILDI

Bu arada bölgede tanınan bir sanatçı olan Cane de IŞİD'le savaşmak için YPG'ye katıldığını açıkladı. İnternet üzerinden açıklama yapan Cane "Ben bir hafta sonra savaş alanına gidiyorum. Ama nasıl katılım yapacağım, oradaki arkadaşların insiyatifine kalmış. Nasıl uygun görürlerse öyle mücadele edeceğiz. Sanırım sanat özgür ülkede olmalı. Elimden geleni yapmaya hazrım. Her şey sahneye çıkmak değil. Her alanda Kürt halkının yanında olmak gerekiyor. Kendisine Kürt sanatçısı diyenlerin görevidir, kimse eline silah almasın. Ama moral için herkesin orada olması, seferber olması gerektiğine inanıyorum" dedi.

"ÜZERİMDE BOMBA VAR" DEDİ

Bu arada, Türkiye'ye kaçan ve IŞİD üyesi olduğu ileri sürülen üzerine bomba sarılı bir kadın, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Jandarma tarafından etkisiz hale getirildi. İddiaya göre, YPG'lilere bombalı saldırı düzenlemek isteyen IŞİD, bir kadın üyesinin üzerine bomba sararak gönderdi. Ancak kadın sınırı geçerek Türkiye'ye girdi. Cenk Eser karakolunda alıkonulan kadının üzerindeki bomba düzeneği etkisiz hale getirildi.

YPG'ye katılmak için Devlet Üretme Çiftliği arazisinden Rojava'ya geçen 5 kişi yanlışlıkla IŞİD'in kontrol ettiği bölgeye girdi. IŞİD tarafından ferkedilen 5 kişi tekrar Türkiye'ye girmeye çalıştı. TİGEM arazisine giren bir kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Diğer dört kişinin akibeti ise bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler